Seyirci, bilet ve TPŞ sürprizi

Intercity İstanbul Park’ta Kasım ayında yapılacak olan Formula 1 DHL Türkish Grand Prix yarışı öncesi ilk toplantı basının yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi. Saat 11’deki toplantı için bir saat öncesinden İstanbul Park’a gelmeye başlayan basın mensupları 6 numaralı garajdaki toplantı alanında yerlerini alırlarken, ulusal televizyonların kamera tripotları kendilerine ayrılan yerde sıralandılar. Intercity İstanbul Park’ın sosyal medya hesaplarında geçen hafta anons edilen büyük sürpriz ise toplantıdaki konuşmasında Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak (üstte) tarafından bizzat açıklandı.

Vural Ak, konuşmasından merakla beklenen büyük sürprizi dokuz yıl aradan sonra ve özellikle pandemi döneminde F1 şampiyonasının bir ayağı olan Formula 1 DHL Turkish Grand Prix’in seyircili yapılacağını müjdeleyerek verdi. Sezonun Avusturya, İngiltere ve Belçika’da yapılan önceki ayaklarının seyircisiz gerçekleştirildiği vurgulayan Vural Ak, Türkiye GP’sinin seyircili yapılacağını söyledi. Vural Ak, INtercity’in 30’ncu yılı olması nedeniyle pistin açık seyirci alanları için bilet fiyatlarının günlük 30 TL olacağını söyledi. Üç günlük kombine biletler kısa süre için 90 TL’den satılacak. Tribün fiyatları açıklanmazken, F1 ile birlikte Motoring Festivali’nin, yanı sıra Intercity tek marka kupa yarışlarının yapılacağını belirten Vural Ak, F1 günü İstanbul Park’ta Türkiye Pist Şampiyonası’nın (TPŞ) yapılması için de davet edileceğini söyledi.

Açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vural Ak, daha sonra gazetecilerle birlikte piste çıkıp inceleme yaptı. Pistin bir hafta sonra yarış yapılacak kondisyonda olduğunu vurgulayan Vural Ak, 200 seyirci kapasitesinin pandemi nedeniyle 100 bine seyirci gelecek şeklinde revize edildiğini söyledi. Yarışın tüm finansal ve operasyonel gereklerinin tamamen Intercity tarafından karşılandığını ifade eden Vural Ak, bu konuda develetten tek kuruş destek almadıklarını özellikle vurguladı. Bu yılki yarış sonrasında promotör şirket ile uzun soluklu bir anlaşma imzalayacaklarını söyleyen Vural Ak, bir soru üzerine de elektrikli formula yarışı için pistin uzun kalması nedeniyle gelemediklerini açıkladı.

Gazetecilerin pistin ve asfaltın kondüsyonu konusundaki sorularını yanıtlarken de, İstanbul’a gelen F1 yönetiminin şu anki durumdan yana çok memnun kaldığını ama gerek olması halinde pistin asfaltlanması işinin 15 günlük bir süreç olduğunu söyledi. Tüm dünyanın yaşamakta olduğu pandeminin yarışın yapılacağı Kasım ayında artış göstermesi halinde ise, devletin alacağı kurallara uyularak ve gerekirse seyircisiz yapmak için planlarının da hazır olduğunu söyledi. KOnuşmasında TPŞ vurgusunu hatırlatan ajansa yaptığı kısa açıklamada Vural Ak, F1 günü TPŞ’nin de koşulması için davet yapacaklarını yineledi. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Istanbul’da Park, 1 Eylül 2020 : 13.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top