Trans Anatolia için covid-19 kuralları belli oldu

Ağustos’un üçüncü haftası İstanbul-Kars parkurunda gerçekleştirilecek olan TransAnatolian Rally Raid organizatörü covif-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlamaların yaz aylarında gevşetilmesine karşın tedbir amacıyla alınacak önlemler dizisi ile ilgili bir bilgilendirme mailini bugün yarışmacılar ile diğer görevlilere iletti.

TC Sağlık Bakanlığı, TC İçişleri Bakanlığı ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen Covid-19 önlemleri kapsamında, Transanatolia organizasyon ekibi tarafından 15-22 Ağustos 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan rally raid için alınacak ve yarışmacılardan talep edilecek tedbirleri içeren mesaj üç bölüm başlığı altında kategorize edildi. Organizasyon ekibi başlığı altında yer verilen ayrıntıda organizasyonda görevli tüm personelin yarış başlamadan önce Covid-19 testleri Transanatolia tarafından yaptırılacağı, yarış boyunca tüm görevlilerin vücut ısısı sistematik bir şekilde günde 2 kez ölçüleceği belirtilerek şöyle devam edildi; yarışmacılara gönderilen sağlık anketi organizasyon ekibi tarafından da doldurulacak; tüm organizasyon araç ve ekipmanları yarıştan önce dezenfekte edilecek; kamp ve otellerde covid-19 önlemlerini uygulayacak ve kontrol edecek ekipler olacak.

Organizasyon Öncesi kayıt İşlemleri’nde ise dikkat edilecek konular şöyle sıralandı; tüm katılımcılar (Pilot, co-pilot, mekanik, misafir vb.) yarıştan 15 gün önce kendilerine gönderilecek online sağlık formunu eksiksiz olarak doldurup imzalı olarak organizasyona iletmekle yükümlü. Formu göndermeyen katılımcıların kayıtlarını iptal etme hakkı organizasyonda saklı.

Organizasyon idari kontroller öncesi tüm katılımcılara ayrıca bir Covid-19 testi uygulayacak. Katılımcıların testlerinin pozitif çıkması halinde organizasyon, katılımcının kaydını iptal etme hakkına sahip ve kaydı bu sebeple iptal edilen yarışmacıların ücreti geri ödenecek. Tüm katılımcılar idari kontrolde gerekli olan evrakları e-mail yolu ile daha önceden yetkili birime göndermiş olmalı ve start gününden 7-10 gün önce Covid-19 testi yaptırmaları ve bunun resmi sonuçlarını organizasyona bildirmeleri tavsiye ediliyor.

İdari ve Teknik Kontroller tarafında da şu noktalara dikkat etçemk gerekiyor; idari ve teknik kontroller 2 güne çıkarılacak (14-15 Ağustos) ve katılımcılar randevu ile kabul edilecektir. Randevu takvimi web sayfasında olacağı gibi mail ile de katılımcılara iletilecek. İdari kontrol ve teknik kontrol alanının dezenfeksiyonu organizasyon tarafından sağlanacak. Organizasyon tüm katılımcılara antiseptik ürünler, maske ve eldiven sağlayacak. Teknik kontrollerin sosyal mesafe kurallarına uygun ve temassız olmasına özen gösterilecek.

Son olarak ta organizasyon sırasında servis ve kamp alanları için şunlara uyulacak; organizasyon bilekliği olmayan kişiler servis alanlarına ve kamplara alınmayacak. Bu nedenle idari kontrol sırasında verilecek bileklikleri yarış sonuna kadar kullanmak zorunlu. Seyircilerin ve ziyaretçilerin servis alanlarına girişlerine izin verilmeyecek. Kampa zaruri olarak dışarıdan gelecek kimselerin vücut ısısı ölçümü ve gerekirse klinik muayeneleri yapılacak. Servis alanında takımlar kendi korunma tedbirlerini almakla ve hijyen şartlarını sağlamakla yükümlüler. Servis alanında takımlar arası kurulum mesafeleri azami genişlikte tutulacaktır. Servis alanı sorumlusunun gösterdiği alan dışına taşılmayacak. Gerekli hallerde konaklama alanlarında Covid-19 test imkânı sağlanacak. Kamplarda tuvalet ve ortak alanların uygun aralıklarla dezenfeksiyonu sağlanacak. Atık depolama alanlarının dezenfeksiyonu sağlanacak. Organizasyon ekibi tek kullanımlık malzemelerin atıldığı çöp kutularının boşaltılması için gerekli olan atık depolama alanını sağlamakla, servis ekipleri ise tek kullanımlık hijyen malzemelerini (maske, eldiven, peçete vs.) servis alanlarında hazırlanan sınıflandırılmış atık kutularına atmakla yükümlü olacaklar.

Mutfak ve Yemek Alanı; Mutfak ve servis mekânlarının uygun aralıklarla dezenfeksiyonu sağlanacak. Yemek servisleri ihtiyaç halinde kapalı paketlerde sunulacak. İhtiyaç halinde tüm mutfak malzemeleri kullan-at şeklinde temin edilecek. Organizasyonun mutfak ve yemek servisinden sorumlu olan tüm personelinin kişisel korunma ve hijyen malzemelerinin eksiksiz olması sağlanacak ve belirli periyotlarda kontrol edilecek.

Brifing Alanı; Brifingler açık alanda ve sosyal mesafe kuralına uygun olarak planlanacak. Açık alanda yapılması mümkün olmayan hallerde brifingler kapalı alanda, açık alanda yapılan brifinglerde yerleşim sistemi, sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak, kapalı alanda yapılacak olan brifingler öncesi salonun dezenfeksiyonu konu ile ilgili görevlilerce yapılacak. Tüm brifing boyunca maske takmak zorunlu olacak.

Gözetmen Alanları; Gözetmen ve kontrol noktalarında hijyen ve sosyal mesafe kuralları uygulanacak. Zaman kontrol alanlarına gelen yarışmacılar sosyal mesafe kuralına uyacak şekilde araçlarında beklemeli. Yarışmacılar araçlarından inebilirler ancak sosyal mesafeyi korumalı, kalabalık gruplar oluşturmamalı. Gözetmen masalarında gerekli antiseptik ve kişisel korunma ürünleri bulundurulacak.

Otel Konaklamaları; Konaklama yapılacak otellerde bir gün önceden dezenfeksiyon kontrolü yapılacak.

Covid-19 Belirtileri ve Süreç; Herhangi bir Covid-19 hastalık belirtisi olduğundan şüphelenen katılımcıların en acil şekilde organizasyon sağlık direktörüne ve yarışmacılarla ilişkiler ekibine bilgi vermesi gerekiyor. Enfekte olduğundan şüphelenen kişiler acil olarak maske ve eldiven takmalı ve sosyal mesafe kurallarınca kendilerini izole edilecek. Enfekte olduğundan şüphelenilen kişiye gerekli testler kamp alanında ya da en yakın hastanede tekrar yapılacak, sonuçlara göre sağlık ekibinin direktifleri doğrultusunda süreç yönetilecek.

Seramonik start; İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak yönetilecek.

Finiş ve Ödül Töreni; Finiş ve ödül töreni açık alanda yapılacak. Finiş ve ödül töreni alanlarında sosyal mesafe kurallarına uyulacak olup, alanın dezenfeksiyonu organizasyon ekibi tarafından yapılacak. Finiş ve ödül töreni alanlarına gerekli antiseptik ve kişisel korunma malzemelerinin bulunduğu standlar konulacak. | Kaynak; Trans Anatolia Rally Raid, 18 Mayıs 2020 : 19.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top