2006 | Arkas gençlerin puanları ile liderliğini korudu

Körfez Yarış Pisti, bu sezon ilk ev sahipliğini yaptığı pist yarışında coşkulu, çekişmeli ve heyecanlı bir gün yaşadı. Cumartesi günü kapalı bir havada yapılan sıralama turlarına tezat, Pazar günü yarışlar güneşli ve sıcak bir Mayıs gününde gerçekleşti. Güzel bir Pazar gününü fırsat bilen yarış severler ve takımların özel davetlileri, Körfez Yarış Pisti’nin tribünlerini ama özellikle padok’ların üstündeki seyir alanlarını doldurdu. Gün boyu yapılan iki farklı şampiyona ile üç özel kupanın toplam 7 yarışında, Körfez Pisti’ni tercih eden yarış severler kendilerine adeta motor sporları ziyafeti çektiler.

Günün en heyecanlı yarışları, Türkiye Gulf Pist Şampiyonası’nda yaşandı. Üç saat arayla yapılan iki ayrı yarışta çifte start ve 14’er turluk yarışma heyecanı yaşayan 18 pilotun hem genel klasman için, hem de iki farklı grubun klasmanları için sergiledikleri mücadele, hem kendilerine hem de izleyenlere büyük keyif verdi. Dört güçlü takımın çekiştikleri ve ufak puan farklarıyla sıralandıkları şampiyonada, kazanmak için stratejiler geliştirildi.

Piste, geçen yılın şampiyonluğunun sonucu ‘1 kapı numarası’ taşıyan Opel Astra’sı ile çıkan Arkas Racing pilotu Erkut Kızılırmak, gün boyu farklı sıkıntılarla uğraşmak zorunda kaldı. Süspansiyon problemi nedeniyle Cuma günü yapılan antrenmanlara çıkamayan Kızılırmak, cumartesi günü sıralama turlarında da teknik sorunlarla karşılaşmasına karşın günün en iyi üçüncü zamanını yaparak startta ikinci sıranın cebinde kendine yer buldu.

Pazar günü, ilk yarışın startında viteste sorun yaşayan ve geç depar yüzünden ilk viraja arka sıralarda ulaşan Arkas Racing pilotu, ilerleyen turlar boyunca diğer rakiplerini geçerek, 3’ncülüğe kadar yükseldi. 14’ncü tur sonunda damalı bayrak altından 3’ncü sırada geçen Erkut Kızılırmak, starttaki soruna karşın günün ilk yarışında podyumda yer bularak edindiği puanlarla hem kendini, hem de takımını zirveden düşürmedi.

İkinci yarışa kadar olan üç saatlik arada, başta İngiliz Teknik Direktör Brian Ashword olmak üzere tüm Arkas Racing mekanikerleri, garajda BTCC spec’lerindeki Opel Astra’nın sorunlarını gidermek için yoğun bir çaba sarf ettiler. Saat 15.15’teki günün ikinci yarışına ‘sorunsuz’ bir şekilde çıkma umuduyla start düzlüğündeki yerini alan Erkut Kızılırmak, iki Porsche’li rakibinin ardından 3’ncülüğe yerleşmişken, yarışın ikinci yarısında direksiyon problemi nedeniyle servis alanına girmek zorunda kaldı ve yarışa veda ederek bu sezon ilk kez sıfır puan çekti.

Yarış sonrası tüm mekanikerlerle bir araya gelen Arkas Racing Takım Direktörü Yalçın Arsan ve takımın şampiyon pilotu Erkut Kızılırmak, mekanik sporlarda her an herkesin yaşayabileceği mekanik arızalara karşın tüm ekibi sergiledikleri çaba için kutladılar ve şampiyonluk mücadelesine arılıksız devam etmek için sözleştiler.

Arkas Racing’e, günün iki yarışında en çok puanı gençler kazandırdı; takımın maxi gruptaki pilotu Kadir Akça, ilk yarışta 9, ikinci yarışta ise 7’nci olurken; bu yarışta yeniden takım forması giyen Yunus Emre Zümrüt, Palio’su ile 14 ve 13’ncü olduğu yarışlarda 1600’de iki kez 4’ncülük elde ederken; 2’nci yarışta takımına kazandırdığı puanlarla hedefi tutturdu. 1600’de her iki yarışta da 2’nci olan Celal Sencer Kalkavan ise, otomobillerden yana şanssızlığına kendi ve takımı adına puanlar kazanmakla teselli buldu.

Türkiye Gulf Pist şampiyonasında üç farklı günde yapılan 6 ayrı yarış sonrasında Arkas Racing, 99 puanla takımlar şampiyonasında liderliğini korudu. Takımın şampiyon pilotu Erkut Kızılırmak ise, 6 yarıştan 5’inde edindiği puanlarla pilotlar şampiyonasında ikinci durumda bulunuyor. Sezonun dördüncü yarış günü 25 Haziran’da İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek. | Arkas Racing bülteni,

21 Mayıs 2006, 17.00 |Tekrarı; 15 Mayıs 2020, 14.35

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top