2006 | CFRC aday pilotları

Castrol Fiesta Rallye Cup’ın  Körfez Yarış Pisti’nde yapılan pratik eğitim ve seçmelerinde herkes bütün becerisini gösterdi ve artık, ilk 10 belirlenmesi için geri sayım başladı. Organizasyonun seçici kurulu, 30 adayın sözlü mülakat ve pratik eğitimler sonrasında vereceği puanlar, finale kalacak 10 pilotu belirleyecek. Körfez Yarış Pisti’ndeki pratik eğitimler sonrasında bazı adayların görüşlerini aldık.

Renan Barışıcı: “Konsantrasyon kaybı yaşadım”

16 Şubat Perşembe günü Körfez’deki seçmelere Bursa’dan katılan Renan Barışıcı, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) eski Başkanlarından Raşit Barışıcı’nın oğlu. Fiesta ST’in direksiyonuna ilk oturanlar arasında yer almasına karşın gün sonunda hayli durgun görünen Renan Barışıcı, otomobili ve organizasyonu çok başarılı bulmasına karşın kendisinin çok iyi performans sergileyemediğini ifade etti. İlk olarak kendi adı anons edilince çok şaşırdığını ve Fiesta’ya bindiğinde ne olduğunu anlayamadığını, konsantrasyon eksikliği yaşayarak bir virajda dışarı çıktığını ve kendini kötü hissettiğini söyledi.

Bahadır Birgücü: “Her şey çok profesyonelceydi”

Castrol Fiesta Rallye Cup’ta otuz aday pilot arasında yer alan İstanbullu Bahadır Birgücü de organizasyonun çok keyifli olduğunda hem fikirdi. Mülakattaki gibi zorlu bir ekibin karşısında tekrar testlere tabi tutulduklarını ve organizasyonda her şeyin çok profesyonelce düşünüldüğünü söyleyen Birgücü, Körfez Yarış Pisti’ne geldiklerinde her şeyin hazır olduğunu ve kendilerini Ford’un bir pilotu olarak hissettiklerini söyledi. Bu duyguyu yaşattıkları için organizasyona teşekkür eden Bahadır Birgücü, “Yılların eskitemediği pilot Afşin Baydar’ın yanında direksiyon sallamak, ki bizler O’nun şampiyonluklarını dinleyerek büyüdük, ayrıca Mehmet Besler’den ders almak çok güzeldi” dedi ve ekledi; “Kendimi ilk on içerisinde görmek istiyorum.”

Koray Muratoğlu: “Fiesta’da kendimi müthiş iyi hissettim”

Koray Muratoğlu, yarış sevdasından vazgeçemeyen biri olarak Castrol Fiesta Rallye Cup’ın Körfez Yarış Pisti’ndeki pratik eğitimlerine katıldı. “Bugün çok güzeldi” diye söz başlayan Muratoğlu’na göre her şey çok güzel hazırlanmıştı, kompakt ve rahattı, üstüne üstlük hava da güzeldi! Fiesta ST’ye ilk defa bindiğini belirten Muratoğlu, “Kişisel olarak söyleyecek olursam; bir otomobile ilk bindiğimde aramızda en önemli frekans, kendimi nasıl hissettiğimdir.” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikle bunu analiz etmeye çalışırım. Bu, Fiesta’da çok iyi oldu. Kendimi müthiş iyi hissettim. Adeta otomobil ile bütünleştik. Ben onu anladım, sanırım o da beni anladı! Yol tutuşu çok başarılı bir otomobil. Gerçi burada çok az kullandık ama bu kadar kullanmak bile bana yetti. Şanzıman iyi, çok iyi tork var. Aksam ile ilgili daha detay bilgi edinmek için daha çok kullanmak gerekir. Bunun dışında her şey iyiydi.” Muratoğlu, “Brifingte de Serdar Bostancı’nın söyledikleri bu yöndeydi; evet, ‘zaman’ bir şekilde önemli ama burada zamana oymanın anlamı yoktu. İyi bir pilotaj, çizgiyi kullanma, otomobille kurduğumuz iletişim daha önemliydi ki ben de bunların üzerinde durdum. Otomobili tanımam gerekiyor; bunun için de zaman var. Bugün kendimi iyi hissettim, umarım seçilirim..” dedi.

Ayça Hasbay: “285 Beygirden 185’e düşünce insan daha da rahatlıyor”

Otuz aday arasında yer alan iki bayan pilottan biri olan Ayça Hasbay’ın Körfez’deki randevudan beklentileri ise hayli karışıktı! Öncelikle neler olacağını tahmin edemiyordu, ama asıl otomobilin boyutları konusunda şaşırdı. Geçen sene Subaru ile bir sezon kovalayan Hasbay, daha ufak boyutlu Fiesta’yı yakından görünce bir hayli şaşırdı ama genel anlamda çok beğendiğini söylemeden de geçemedi. Fiesta’nın yol tutuşundan çok etkilenen Ayça Hasbay, her şeyin zamanında olmasından yana da memnun kaldı; “Çok güzel organize olmuşlar. İki kez otomobili kullanma imkanım oldu. Mehmet Besler’in yanına oturduk; ki bu da güzel bir şanstı, sonuçta Türkiye’nin sayılı şampiyonlarından biri. Şahsen, otomobilden yana da memnun kaldım.”

Kendisinin de iyi bir izlenim bıraktığını düşünen Ayça Hasbay, üç yıldır farklı otomobillerde yarıştı. Palio, Saxo, C2, Subaru ve Mitsubishi’den sonra Fiesta’da da yabancılık çekmeyeceğini, hatta kendisini daha da rahat hissettiğini söyledi. Eğitimlerde limitleri zorlamadıklarını, alıştıktan sonra da çok güzel şeyler yapabileceğini söyleyen Ayça Hasbay, “285 Beygirden 185’e düşünce insan daha da rahatlıyor” diyerek dikkat çekti. Erkek rakipler arasında da bir sıkıntı çekmeyeceğini düşünen Hasbay, bu konuda da tecrübe sahibi; Citroen Türkiye ile 2004 sezonunu kovaladı ve orada da tek bayan ekip kendileriydi. 2004 Ege Rallisi’nde de 54 rakip arasında tek bayan olarak start aldı. | Ralli Ajansı, CFRC Bülteni, 16 Şubat 2006 | 14 Mayıs 2020 : 14.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top