2008 | Yüzde 110 gideceğim!

Subaru Dünya Ralli Takımı (SWRT) ikilisi Petter Solberg ve Chris Atkinson, şampiyonanın gelecek yarışı olan Akropol Rallisi öncesi takımın yeni araca geçeceğini doğrulamasıyla gaza geldi. Petter geçtiğimiz yarışlarda zorlu anlar yaşadı ve Norveçli sürücü şampiyonanın ikinci yarışından beri Uddeholm İsveç Rallisi’nden beri puan alamadı.

Meksika, Arjantin, Ürdün ve Sardinya’dan sıfır çeken ‘Hollywood’ Yunanistan’da yeni araç ile iyi başlamak zorunda ve ihtiyacı olan puanları kazanmalı. Akropol yeni araç için kolay bir yarış olmayacak olsa da 2003 dünya ralli şampiyonu yeni makinadan şimdiden memnun, araç ile çok az test yapmış olsa da. Solberg, şöyle dedi;

“Geçen sene burada üçüncü bitirdik. Şimdi yeni bir arabamız var. İyi bir sonuç için gaza basıyor olacağım. Çok zor bir ralli; çok taşlı ve sıcak, ve etaplar her zamanki gibi kırıcı. Bizim ve araçlar için de oldukça zorlayıcı. Araç ile birkaç günlük test yaptık. Güzel bir uyumum var ve ön sırada iyi bir pozisyon için mücadele ediyor olacağım. % 110 gidiyor olacağım.”

Chris Atkinson ise takım arkadaşından daha iyi bir sezon geçiriyor. Şimdiden dört yarışı podyumda bitirdi. Ancak Sardunya Auvsturalyalı sürücü için çok üzücü geçti. Altıncı bitirse de 2007-spec Impreza’sı ile gerçek hızdan çok gerideydi. Takım arkadaşı gibi o da yeni aracı sürebilecek olmaktan çok mutlu ve ön sırada yarışan sürücülere yaklaşmayı umut ediyor.

“Yeni araç ile ilk yarışımız. Oldukça heyecanlı ama biraz dikkatli olmak gerekiyor. Hissiyat çok güzel. Starttan itibaren basıyor olacağım. Yapmamak için bir nedenim yok. Aracın yapabildiklerini görmeyi çok istiyorum. Oldukça fazla değişkenle çok zorlu bir ralli olduğunu biliyorum. Kolay olmayacak ama doğru yönde ilerlemek istiyoruz.” | İlk yayın; Ralli Ajansı, Soner Tamer WRC Editörü 26.05.2008 : 19.30 | 29 Nisan 2020 : 11.33

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top