2006 | Yakıtları yetmedi

İstanbul Park‘ta gerçekleştirilen LeMans 1000 km yarışına, yakıt konusunda yaşanan sıkıntı damgasını vurdu. LeMans’ın tek yakıt tedarikçisi şirket geçtiğimiz yıl İstanbul’a getirdiği yakıttan elinde 10 ton fazla kalınca, bu yıl tedarik miktarında eşdeğer indirim yaptı ama bu kez da hesaplar şaştı. Yakıtın bitmesinde hesap hatası kadar, bazı garajların antrenmanlarda fazla turlar yaparak tahsis edilen kotaları erken tükettikleri için yarış sabahı firmaya yeni yakıt başvurusu yapmaları da etkili oldu. Yarış devam ederken, spor komiserleri tarafından alınan kararla hedeflenen süreden önce sonlandırılan LeMans yarışında zafer ise, beklendiği gibi Pescarolo Sport takımının oldu. Cumartesi günü yapılan sıralama turları sonrasında, 1000 km’lik maratonun start düzeni belli oldu. Antrenmanların en hızlı zamanlarını kaydeden Pescarolo takımı, sıralama turlarında da, tur zamanlarını iyileştirerek 1.40.266’ya kadar indirdi ve yine en iyi tur zamanına imzalarını attı.

Creatif Autosportif takımının saniyenin 0,70’lik farkıyla ikinci en iyi tur zamanını yaptığı İstanbul Park’ta, Hollanda Yarış Takımı da 1.87’lik fark ile üçüncü zamana isimlerini yazdırdılar. İstanbul Park’ta en iyi üç zamanı da LMP1 otomobiller kaydederken, LMP2’de en iyi tur zamanını RML takımından Mike Newton, MG Lola EX 264’ü ile yaptı. LeMans’ın startı ile birlikte ilk hayal kırıklığı LMP2 kategorisinin iddialı ekiplerinden RML’nin tecrübeli pilotu Mike Newton’la yaşandı. Startla birlikte MG Lola EX 264’ü ile pit duvarına patlayan Newton, görevliler tarafından pit alanına alınırken, daha sonra ikinci araba ile yarışa devam eden takım klasmanda 32’ncilik gibi hiç te hak etmediği bir pozisyonda yarışı sürdürmek zorunda kaldı. Tamamlanan ilk 70 tur sonunda, Pescarolo Sport takımının liderliğinde devam eden LeMans 1000 km’de Barazi Epsilon takımı 2 tur farkla 2’nci, Courage Competition takımı ise yine 2 tur farkla 3’ncü durumda bulunuyorlardı.

Bu arada; spor komiserlerinin starttan 1,5 saat sonra aldığı bir karar ile, yarışın 6 saat olarak açıklanan tahmini süresi 4 saate indirildi. “Yetersiz akaryakıt temini nedeniyle yarışın süresi 4 saate indirilmiştir” denilen açıklamada, “Finiş bayrağı lider aracın 4 saati tamamlamasının ardından gösterileceği” belirtildi. Pescarolo takımı, kısaltılan yarıştan galip ayrılan taraf oldu. | Race&Rally dergisi, Sayı:2, Mayıs 2006 | 26 Nisan 2020 : 16.50

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top