Kanarya Adaları ERC’de sezonun son rallisi

Koronavirüs pandemisi sonucu getirilen hükümet kısıtlamaları nedeniyle 9 Mayıs’tan ertelenen Kanarya Adaları Rallisi 3-5 Aralık tarihinde Avrupa Ralli Şampiyonası’nın son ayağı olarak yapılacak. ERC’nin sekiz etkinlik programı rallilere ev sahipliği yapan ülkelerde bulunan tüm işletmeler için de önemli. Bu nedenle, ERC ana destekçisi olan Eurosport Events, yerel organizasyon ekibi Club Deportivo Todo Sport, Gran Canaria, İspanyol ASN, RFEDA ve FIA​, hükümet yetkilileri ve belediyeler ile yakın bir işbirliği içinde çalıştı. Başlangıçta sezon finali olarak planlanan ancak şimdi 6-8 Kasım’dan itibaren sondan bir önceki tur haline gelen Ralli Macaristan gibi, Kanarya Adaları Rallisi de çok iyi yönetilen ve tanıtılan bir ralli olarak 2020 şampiyonasının final ayağı olarak koşulacak..

ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley şunları söyledi: “erteleme ve yeniden zamanlama olayları genelde kargaşa getiriyor ve bir anın işi değil. Kanarya Adaları Rallisi için tüm kuruluşlarla durumu sürekli olarak izleyerek, alternatif bir tarih elde edebildik ve planlanan sekiz rallilik takvimi koruyabildik. Tarih değişikliğinden etkilenen diğer ERC olaylarının destekleyicileri de dahil olmak üzere, bunu gerçekleştirmemize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi ve ekledi; “Sezonun gecikmeli başlangıcının ciddi bir uzlaşma ve sıkıntıya yol açtığını biliyoruz, ancak sürücülerimizden, ekiplerimizden ve ortaklarımızdan aldığımız destek ve işbirliğini minnettarız. Gelecek etkinlikler için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor ve aksiyon dolu ve oldukça rekabetçi bir ERC sezonunun başlamasını dört gözle bekliyoruz.”

Ralli Islas Canarias Organizasyon Komitesi Başkanı Germán Morales ise konu hakkında şunları söyledi: “Söylemeye gerek yok, bu durum planlarımızda değildi, ancak bu süre zarfında Eurosport Events, FIA ve RFEDA’yı tam olarak destekledik ve anladık. Tarihi korumak bizi, büyük olasılıkla, belirsiz sonuçları olan aceleci bir iptali sağlayacaktı. Bu yeni takvim, tüm coşkuyla ve 2020 sezonuna karar veren ralli olmanın ekstra onuruyla çalışmamıza ve ödül törenine ev sahipliği yapmamıza izin veriyor. Aralık, takım adalarımız, manzaralarımız ve iklimimiz hakkında daha fazla şey göstermemize izin verecek. ” ERC sezonu 29-31 Mayıs tarihleri ​​arasında Rally Liepāja’da başlayacak. Güncellenmiş 2020 FIA Avrupa Ralli Şampiyonası takvimi (FIA onayına tabi)

Kaynak; FIA ERC Media 23 Mart 2020 : 12.21

  1. Ralli Liepāja (Letonya, toprak), 29-31 Mayıs
  2. 77. Ralli Polonyası (toprak), 26-28 Haziran
  3. Ralli di Roma Capitale (asfalt), 24-26 Temmuz
  4. Barum Çek Ralli Zlín (asfalt), 28-30 Ağustos
  5. Azores Rallye (toprak), 17-19 Eylül **
  6. Kıbrıs Rallisi (toprak), 9-11 Ekim
  7. Macaristan Ralli (asfalt), 6-8 Kasım
  8. Ralli Islas Canarias (asfalt), 3-5 Aralık **

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top