Koçarlı’da tırmanma rüzgarı

Ayosk’un duayen rallici Başkanı Mithat Diker

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk) tarafından ilk kez Aydın’ın Koçarlı ilçesinde düzenlenen Ege Kupası 5’nci ve son ayak yarışında 2019 Ege Kupası’nın birincileri belli oldu. Açık, güneşli ve sıcak bir Ege gününde gerçekleştirilen mahalli yarışta 17 sporcu mücadele etti. Dün (Cumartesi) seramonik start ile başlayan program, bugün öğleden önce iki antrenman çıkışı ile devam etti. İlçenin yamaç paraşütü ve piknik alanı olarak bu yıl belediye tesisi olarak hizmete açılan kafeterya alanında sabah 8.30’da brifing için toplanan sporcular, saatler 9’u 5 geçe Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün vefat yıldönümü nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ardından tüm sporcuların hep bir ağızdan seslendirdikleri istiklal marşımız okundu. Brifingde yarışla ilgili son bilgileri direktörün bilgilendirmesi ile edinen sporcular, hemen ardından otomobillerini yarışa hazırlamak üzere hareketlendiler. Tören alanının birkaç yüz metre ilerisindeki start noktasında dizilen otomobilleri ile ilk kez kullanılan Koçarlı parkurundaki antrenman çıkışlarında mekanik veya yol dışı sorunu yaşanmadı. Koçarlı belediyesinin tahsis ettiği ilçe toplu taşıma araçları ile parkura ve servis alanının kurulduğu yamaç paraşütü tesisine ücretsiz taşınan yöre halkı ilk kez karşılaştıkları brandingli yarış otomobillerini ilgiyle takip ettiler.

Bekir Kuvvet Erim (ortada) hem yarıştı hem evsahipliği yaptı

Koçarlı belediyesi çadırları altında kurulan gözleme ocakları gün boyu boş durmazken, finiş ve servis alanlarında kurulan seyirci alanında belediye başkanı protokol misafirlerine bizzat ev sahipliği yaptı. Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, seramonik startta olduğu gibi yarış öncesi ve gün boyu ev sahipliğinde belediye başkanını yalnız bırakmazken, tulumu içinde de start zamanlarını bekledi, parkura çıktığında da rakipleri karşısında en hızlı zamanları kaydederken 5.46.01 ile kazandığı günün ile en hızlı zaman kupası ile eve mutlu döndü.

Yasemin Erikli

Üç otokros, bir ralli ve bir tırmanma olmak üzere toplam beş ayaktan en iyi dördünden puan taşınan Ayosk Ege Kupası 2019’da dört farklı kategorinin ikisinde sezon birinciliğinin Koçarlı’da belirlenecek olması, diğer kategorilerde de podyumların netleşmemesi nedeniyle Koçarlı mahalli tırmanma yarışı stres ve adrenalinde ulusal yarışları aratmadı. Ayosk Başkanı İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in yıllardır süregelen karşılıksız maddi ve manevi destekleri sonucu Ege bölgesinde yayılıp serpilen otomobil sporları parkurlara yeni sporcular kazandırma konusunda da adeta fabrika gibi çalışıyor. Otokros yarışları ile parkurla tanışan pek çok İzmir ve Aydınlı sporcular, ralliden sonra tırmanma formatına da çabuk adapte oldular. Kupada ve yarışta kategorilerde olduğu kadar kadın sporcular arasında da sezon boyunca alevlenen rekabette de Koçarlı’da son nokta konuldu. Günün en hızlı bayanı olan Merve Akyıldız karşısında kupanın kadınlar lideri Yasemin Erikli, ilk çıkışta mekanik sorun yaşadığı yarışın ikinci yarışındaki ikinci çıkış sonrası 2’ncilik kupası kaldırdığı Koçarlı tırmanmadan edindiği puanlarla de Ege Kadınlar Kupası’nın sezon 1’ncisi olmayı başardı. B Garage direktörü Bahadır Sevinç tarafından keşfedilip Mithat Diker tarafından desteklenen Aydınlı beden eğitimi öğretmeni Ceyda Atigan ilk kez yarışta B Garage’ın Ka’sı ile çıktığı parkurda ikinci çıkışta takım stratejisi ile start almadı.

Ege Asal Motorsport’un Palio’su ile yarışan Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Palio ile çıktığı Koçarlı tırmanma yarışında nostaljisi yaptaı. Yıllar önce İsabeyli belediye başkanı olarak ilçe halkına otomobil sporlarını sevdiren ve yaygınlaştıran Erim, Koçarlı’nın belediye başkanının da yarışla ilgili çalışmalarını övgü ile değerlendirdiği ödül törenindeki konuşmasında yeni İsabeyli’yi anımsattı. İlk çıkıştan sonra Palio’sunda yaşanan vites probleminin servis arasında giderilmesi ile yüzü gülen Bekir Kuvvet Erim, ikinci çıkış zamanıyla da günün en hızlı pilotu olmanın gururunu yaşadı. K1 lideri olarak geldiği Koçarlı’dan K1’de sezon 1’nciliği ile ayrılarak hedefine ulaşan Erim’e 1’ncilik kupasını Aydın’ın aynı partiden diğer bir milletvekili verdi. Koçarlı kaymakamının da katılarak kupa verdiği törende ilçenin iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri de hazır bulundular.

Erdal Oral eşi ve oğlu ile

‘Dolu’ bir Palio ile K2 lideri olarak geldiği Koçarlı’da rahat ama tempolu bir yarış çıkartan Ayosk Başkanı İzmirli duayen rallici Mithat Diker, gün boyu yakın dostu Aydın  Milletvekili Bekir Kuvvet Erim ile yaptığı sohbetlerde Koçarlı’daki yarışın gelecek yıllarda daha da büyütülerek sürdürülmesi konusunda fikir birliğini vardılar. Mithat Diker’in ardından K2’de Tanju Çelen yine Palio ile ikinci olurken kategorinin iddialı ismi Alper Akgün’ün ikinci çıkışta sağ ön lastiği koptu. K3’te de sezon 1’ncisi Ege Asal Motorsport’un Palio’su ile Koçarlı’ya da lider olarak gelen Mithat Diker’in eski kopilotlarından tecrübeli bir isim Erdal Oral oldu. Mithat Diker’in kendi kategorisinde 1’nci olduğu Koçarlı tırmanma yarışından sonra Ege Kupası’nı da 1’ncilikle tamamlamasıyla yaşadığı keyif, sporda, Ayosk’ta ve bölgede birlikte etkin çalışmalar yaptıkları Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in ve eski kopilotu Erdal Oral’ın kendi kategorilerinde hem yarışın hem de sezonun 1’ncilik kupalarını toplamalarıyla daha da pekişti. Bayanlar kupasında da desteklediği Yasemin Erikli’nin kupada sezonun bayanlar 1’ncisi olması da duayen rallici Mithat Diker’in keyfini fazlasıyla arttırdı. K3’de Erdal’in ardından Bahadır Sevinç 2’nci, Hakan Akman 3’ncü olurlarken, K4’te GP Gareage’in patron sporcusu Göktuğ Tunçay Murat 131 ile 1’nci, Merve Akyıldız 2’nci olarak finiş yaptılar. Bu kategoride Şafak Karadayı ile Ceyda Atıgan ikinci yarışa çıkmadılar. Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Koçarlı-Aydın 10 Kasım 2019 : 22.45 

TABLOYU EKRANINIZA BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top