Tanak Galler’e odaklandı

Estonyalı rallici Ott Tanak 33 puan farkla WRC pilotlar klasmanındaki liderliği sezonun son üç ayağına taşıdı. Türkiye Rallisi’nde ikinci etapta mekanik bir arıza yaşayarak podyumdan uzak kalan Tanak, şampiyonada çekiştiği en yakın rakibi Fransız Sébastien Ogier’in aralarındaki fark makasını 17 puan kapatmasını önleyemedi. Bu puan kaybına rağmen Estonyalı, sezonun son üç rallisi olan Galler, İspanya ve Avustralya için kendisinden son derece emin. wrc sitesinde yer alan habere göre Tanak, “umarım, zor günler arkada kalmıştır. Son üç ralli bizim güçlü olduğumuz yerler ve geçen yıl iyi bir performans sergiledik” dedi.

Tanak, yaptığı öz eleştiride de “dürüst olmak gerekirse, Türkiye’de en hızlı olmayı beklemiyorduk” dedi ve ekledi; “ama yine de her şey yolunda gitseydi, daha fazla puana sahip olacaktık. En azından powerstage’den puan aldık.” Türkiye Rallisi yapılırken, Tanak’ın geleceği ve takımdaki pozisyonunun gelecek sezon için ne olacağı konusunda bir çok spekülasyon da vardı. Estonyalı Türkiye’den sonra niyetini açıkça belirtti ve bu sürece dahil olmadığına dikkat çekerek önümüzdeki üç ralliye odaklandı.

“Tüm sezon boyunca bu şampiyonluğa odaklandım ve bu değişmedi. Bu yılı mükemmel şekilde bitirmek istiyorum, ancak bunun kazanmanın oldukça zor olacağını biliyoruz. Arka planda benim için ve gelecek yıl için çalışan insanlar var ve açık bir şekilde aksamaları düzeltmek önemli. Bu yönde benim için yapacak pek bir şey yok, ama bunların hiçbirinden rahatsız olmayacağım. İnsanlar gelecek yıl ne istediğimi biliyor, ama ben şimdi sadece Galler’e odaklanıyorum.” | Kaynak; wrc.com, 20 Eylül 2019 : 22.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top