Ostberg Fin’de yok!

WRCPro2’nin önde gelen isimlerinden biri olan Norveçli rallici Mads Ostber, Citroen C3 R5’in geliştirilmesine odaklanmak için Finalandiya Rallisi’ne katılmayacak. Geçtiğimiz yıl Finlandiya’da C3WRC’nin direksiyonunda olan Ostberg, 14 yıldır katıldığı bu ralliden bu yıl uzak kalacağı için hayli buruk. Norveçli “Finlandiya’ya gitmemek çok acıtıyor” dedi ve ekledi “Finlandiya bu yılki planımızın bir parçasıydı, ancak hazır değiliz. Otomobille biraz daha çalışmamız gerekiyor ve daha fazla gelişme gösterene kadar daha fazla ralli yapmak istemiyorum” .

Sezonun sonraki yarışları için C3 R5’in otomobilin önünde aerodinamik bir basamağa ihtiyacı olduğunu söyleyen Norveçli bunu da “dudağa ihtiyacımız var” cümlesi ile özetledi ve ekledi; “Bu, burnun kalkmasını önlemeye yardımcı olur, arabayı daha iyi uçurur.” 31 yaşındaki rallici 21-24 Ağustos’taki Almanya Rallisi’nde parkura çıkabilir.

Ostberg, “Araba üzerinde daha fazla zaman geçirmek  ve çalışmak benim ve Citroen için daha iyi. Program bu yılın başlarında çok dardı, bu ise bize gelişme için zaman kazandıracak. Yavaş ya da orta hızda sürüş yapmak için değil, her etapta performans göstermek için buradayım. Dikkatli olmak istemiyorum, ikinci olmak benim için önemli değil, ama performansımız yok” dedi. Bu yıl iki ralli kazanan Ostberg, WRC 2 Pro sıralamasında Skoda pilotu Kalle Rovanpera’nın 13 puan ardında 2’nci durumda bulunuyor. Rovanpera ise Finlandiya’da farklı açmak için iyi bir fırsata sahip. Üçüncü durumda da M-Sport pilotu Gus Greensmith, sakatlanan Elfyn Evans’ın Fiesta WRC’si için ana kadroya yükseldi.

Kaynak: wrc.com, 21 Temmuz 2019 : 11.53

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top