Türkiye Rallisi’nde Türk tarifesi

Federasyon önceki gün yayınladığı 7 numaralı bülten ile Eylül ayında Marmaris’ta yapılacak olan Dünya Ralli Şampiyonası ayağı Türkiye Rallisi’de Türk ekiplerinin TRŞ ve THRŞ şampiyonaları için katılım şartlarını ve kayıt ücretlerini ilan etti. Duyuruda Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Ralli Şampiyonasını takip eden, ancak FIA teknik kontrolünden geçemeyecek otomobillerin katılımını sağlamak amacıyla farklı bir uygulama yapılacağı belirtilerek, bu kategoriler için ralliye son kayıt tarihi olarak ta 19 Ağustos 2019 Pazartesi saat 18 ilan edildi.

Duyuruda rallide yarışacak ekipler için kayıt ücretleri reklamların kabulü halinde bireysel kayıtlar için 5.000 TL, reklamların reddi halinde ise 7.500 TL; takım kaydının ise reklamların kabulü halinde 7.500 TL, reklamların reddi halinde de 10.000 TL olarak belirtildi, tüm bedellere sigortanın dahil olduğu da vurgulandı. Bu arada, aynı duyuruda ulusal klasmanda yarışacak olan ekiplerin 11 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 22’den itibaren Asparan Servis Alanı’nda ayrı bir teknik kontrolden geçirileceği, söz konusu ekiplerin WRC klasmanındaki ekiplerin 5 dakika ardından start alacakları da belirtildi.

Duyuruya göre, WRC TR’de Türkiye Ralli Şampiyonası puanlamasında, ulusal ve historic kategorilerde yarışan sürücüler arasında ayrı oluşturulacak genel klasman dikkate alınacak. Bu puanlama, Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki tüm şampiyonluk ve birincilikler için geçerli. WRC kaydı yaptırmış olan ekipler, Türkiye Ralli Şampiyonası’na 7’nci etabın (TC7C) sonunda elde ettikleri sıralamaya göre puan taşıyacaklar. Tüm ekipler WRC kurallarına göre Süper Ralli yapma hakkına sahipler, ancak, yarış dışı kalan ve süper ralli yapan sürücüler, Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan alamayacaklar. FIA WRC SR, Madde 60.1.4’e göre, gömülü barkod numaralarını sağlandığı sürece, Ulusal Şampiyona’daki arabaların lastiklerinde kullanılacak marka ve modeller serbest, ancak Shakedown dahil, ralli süresince kullanılacak lastik sayısı 10 ile sınırlandırıldı.

20 Temmuz 2019 : 10.32

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top