Pembe Panter ‘dört’ledi!

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın Ankara’da yapılan 4’ncü ayak yarışında, son şampiyon İstanbullu sporcu Emin Cem Yalın seriyi bozmadı ve bu sezon 4’te 4 yaparak liderliğini perçinledi. Pembe Panter brandingli Evo’u ile Emin Cem Yalın, Ankaralı Türkiye Şampiyonu merhum Hasan Kalaycı’nın anısına Ankara’nın Elmadağ kayak merkezi yamaçlarında düzenlenen yarışta kategori 4’de üç çıkış sonunda hem yarışın kayıtlı, hem  kendinin günün rekorlarını kırarak 9 dakika 26 saniye 52 salise toplam zamanıyla günün en başarılı ismi oldu.

Antrenmanı 3.10’luk zamanla çıkan Emin Cem Yalın, yarışın ilk çıkışını 3.10’da tamamlayarak aynı parkurda İzmirli şampiyon sporcu Ümit Ülkü’nün Porsche’si ile kaydettiği rekorun yeni sahibi oldu. Ralli Dünyası Dergisi’nin önceki ayki sayısında yayınlanan röportajında Ankara parkurunu en riskli ve bu yüzden sevmediği etap olarak vurgulayan Emin Cem Yalın, bu yıl içinde parkurun tamamına karayolları tarafından bariyer uygulaması yapıldığı için gün sonunda bu fikrinin değiştiğini söyledi. Emin Cem Yalın Ankara tırmanma yarışının ikinci çıkışında damalıyı 3.08’de görerek kendi rekorunu bir daha kırdı.

Son şampiyon ve bu   açık ara lideri olan Emin Cem Yalın, üçüncü çıkışında da 3.07.67’yi görerek kendi rekorunu bir kez daha parçaladı. Gün sonunda GK 1 ve K4 1’ncilikleri ve de en iyi çıkış zamanı kupaları ile sezonun dördüncü yarışında da eve 3 kupa ile dönen Emin Cem Yalın, aynı zamanda takımı GP Garage’ın da takımlar kupasını almasında da etkili isim oldu. Yarıştaki rakip takımla aynı puanda günü tamamlayan GP Garage, eşitlik durumunda bakılan en iyi çıkış derecesi nedeniyle takımlar kupası ve puanlarının da GP Garage adına tescillenmesine aracı oldu.

Açık, güneşli ama çok rüzgarlı bir Pazar günü, dört farklı kategoride toplam 1 mahalli 11 sporcunun parkura çıktığı Hasan Kalaycı tırmanma yarışında K4’te şampiyona rakip olan İstanbullu Tuğrul Köselerden Seat Copa’sı ile ikinci tırmanışta kendi ilk çıkış zamanına göre 13 saniye daha hızlandı ve gün sonunda 11 dakika 27 saniye 62 salise toplam zamanıyla K4’de 2’ncilik kupası ile eve döndü. Dört sporcunun rekabet ettiği K3’te Ankaralı genç sporcu Refik Bozkurt Renault Clio’su ile en iyi zamanı ilk çıkışında yaptı ve günün sonunda 9.57.42’lik toplam zamanıyla K3’te 1’nciliğe uzandı. Benzer bir Clio ile diğer Ankaralı Tansel Tunca, ilk iki çıkışta O’nun ardından ikinci zamanları yapmasına karşın, üçüncü çıkışta arkası yoldan kopan Clio’sunun spin atarak bariyerlere kafadan vurmasına engel olamayınca yarış dışı kaldı ve Clio’su çekici ile parkuru tamamladı. İzmirli Ayhan Germirli Clio ile üç çıkışı toplamda 10.36.02 ile tamamlayarak K3’te 2’nci olurken, diğer iki dolu Clio’ya karşın daha standart olan Clio’su ile yarışan Erdal Etyemez K3’te 3’ncü olarak günü podyumda tamamladı.

Yine dört sporcunun mücadele ettiği K2’de bir diğer Ankaralı Çağlar Ünüvar, Astra’sı ile Nizamettin Kaynak’ın yarım dakika önünde K2 1’ncisi olurken, üçüncü çıkışta Palio’su mavi dumanlar atan Ankaralı Ramazan Ekiz, yarışta yine de üç çıkışı da tamamlayarak K2’nin podyumunda 3’ncülük kupasını kaldırdı. Bursalı Yiğit Yalçın ise, Astra’sı ile ilk çıkışta finiş gördü, ancak sonrasında yaşadığı motor problemi nedeniyle diğer iki çıkışı tamamlayamadı. Günün ve yarışın tek ulusal sporcusu Muzaffer Burak Bağlan ise, ODTÜ takımının Palio’su ile katıldığı Ankara yarışında takımına 1’ncilik kupası kazandırdı. Yarışın tamamlanması ile birlikte ödül töreni servis alanında gerçekleştirildi. Öncesinde Hasan Kalaycı’nın anısına kendisi de Türkiye Ralli Kopilot şampiyonu olan eşi Tuna Kalaycı ile oğlu ve kızına organizatör kulüp tarafından bir plaket takdim edilirken, Kalaycı ailesi de yarışa adını vererek rahmetli babalarının adını yaşattıkları için organizatör kulübe bir şükran plaketi verdi. Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın 5’nci ayağı Temmuz sonunda Bursa Orhangazi’de yapılacak, sezon Eskişehir kulübünün yarışı şile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Ankara | 1 Temmuz 2019 :11.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top