İtalya’da son anda Sordo

Sardunya Rallisi’nin son gününde dramatik son! Ott Tanak, kazandığı gözü ile bakılan İtalya’da son etapta direksiyon problemi nedeniyle çok zaman kaybetti ve ancak 5’nci olabildi. Estonyalı’nın bıraktığı liderlik koltuğuna Hyundai’nin İspanyol pilotu Dani Sordo oturdu ve kariyerinde önemli bir zafere imzasını attı. Ott Tanak, İtalya Rallisi’nde favori gösteriliyordu ve sonuna kadar da mükemmel mücadele etti, ancak son etapta 2.12 dakika kayıp yaşayınca zirveden 5’nciliğe geriledi. Ralli sonrası basın toplantısında Tanak’ın gözleri yaşardı. Dramanın sadece birkaç metre uzaklığında ise sevinmenin sınırı yoktu.

Dani Sordo, powerstage etabının finişine geldiğinde önce Tanak’ın sorunları hakkında bilgi aldı. İspanyol, İtalya’da ikinci WRC zaferini kutlayacaktı ve “inanılmaz, bunu tarif edecek kelimelerim yok” dedi. Tanak’ın podyumdan gerilemesi nedeniyle, Teemu Suninen 2’nci, Andreas Mikkelsen de Hyundai ile 3’ncü oldu, Elfyn Evans hayal kırıklığı yarattı. Doğum günü çocuğu Belçikalı Thierry Neuville 6’ncı sırada bitirdi ve genel klasman için 8, power Stage için de üç olmak üzere toplam 11 puan aldı ve 143 puanla üçüncü sıraya yerleşti.

Powerstage’de en iyi ikinci zaman ve üç ekstra puan ile son dünya Şampiyonu Ogier, Cuma günü yarış dışı kaldıktan sonra sıfır çekmekten son anda kurtuldu ve 146 puana ulaştı. Tanak için ufak teselli ise, İtalya’da kazanamasa bile WRC’de 150 puanla liderliğe yükseldi. Ogier, Tanak’ın 4, Neuville ise 7 puan gerisinde bulunuyor. Şampiyona, 1-4 Ağustos’ta Jyväskylä’da toprak karakterli Finlandiya Rallisi ile devam edecek. | 16 Haziran 2019 : 20.20

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top