Kar rallisi taze bir kan

Türk otomobiller sporlarında bir döneme damgasını vurmuş başarılı rallici Volkan Işık, altı yıl aradan sonra parkura çıktığı Sarıkamış Rallisi ile ilgili olarak Ralli Dünyası Dergisi’nin sorularını yanıtladı. Sarıkamış Kar Rallisi’nin iyi bir girişim olduğunu ama dikkat edilmesi gereken noktalar bulunduğuna işaret eden Işık, öncelikle Mart ayının bu yarış için geç bir zaman olduğu görüşünde. Kar rallisinin buz üzerinde yapıldığını savunan Volkan Işık, Sarıkamış’ın ise çok yumuşak bir kar üstünde yapıldığını söyledi.

Gelecek sene sezonun başlangıç rallisi için doğru bir tercih olacağını savunan Volkan Işık,  gelecek sezona kar rallisi ile başlamanın ise yanlış olmayacağını ifade etti. Ulusal şampiyona ayağı olsa dahi bir asfalt ralli kadar bir katılımı bulmasının çok güç olacağını haliyle maliyetlerinde artacağını belirten Volkan Işık, “Kar rallisi, bu spora getirilmiş yeni bir kandır, üstüne gidilmesi ve devam edilmesi lazım” dedi.

Sarıkamış’ta yarıştığı Evo’nun yeni yapıldığını ve sadece bitmiş durumda olduğunu ve süspansiyondan kaldığını anlatan Volkan Işık, Sarıkamış Rallisi’nin ilk yılında istenilen ilgiyi göremediğini de savundu. Gelecek yıl şartlar uygun olursa yine kar üstünde gazlamak istediğini dile getiren başarılı rallici, Sarıkamış’ta altı yıl aradan sonra direksiyona geçtiğini ve bazı şeyleri hatırlamanın kendisi için vakit aldığını itiraf etti. Daha iyi bir Sarıkamış beklediğini ifade eden Volkan Işık, diğer bir beklentisine karşın daha fazla gazlamak için de uygun ortamı bulamadığını söyledi.

Volkan Işık’ın Sarıkamış Kar Rallisi ile ilgili görüşlerini Ralli Dünyası Dergisi’nin önümüzdeki hafta yayınlanacak yeni sayısında okuyabileceksiniz. Ülkemizin ilk ve tek aylık otomobil sporları dergisi olan Ralli Dünyası, sadece abonelerine yaygın kargo dağıtım şirketi ile ulaştırılıyor. Siz de hemen bugün dergiye abone olarak birbirinden ilginç haber, yorum ve röportajları okuma fırsatı bularak sporu avucunuzun içine alabilirsiniz. Dergi üyelik koşulları hakkında bilgi almak ve abone olmak için burayı tıklayabilirsiniz. | 27 Mart 2019 : 16.26

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top