Şampiyon 350 beygir ile parkura dönüyor

Türkiye Offroad Şampiyonlarından Ahmet Ünlü, tam bir yıl aradan sonra, ilk yılında kazandığı aynı yarış için parkurlara geri dönüyor. Nissan Navaro’su ile şampiyon olduğu senenin ardından parkurlara veda eden ve bu arada şampiyonluk kazandığı aracını da satan Ahmet Ünlü, 4-7 Ekim’de Çanakkale’de gerçekleştirilecek olan Baja Troia Turkey yarışı için sıfırdan yeni bir araç hazırladı.

Intercity’nin Dudullu’daki servisinde hazırlanan yeni araç ta bir Nissan Navaro ama VK56 olan araç 5600 cc ve tam 350 beygir gücünde olacak. Intercity İstanbul Park takımı olarak yarışa katılacak olan Ahmet Ünlü’nün bu yarıştaki kopilotluğunu da tecrübeli bir isim olan Selçuk Akkafa yapacak. Aynı zamanda yeni Navaro’nun yapımında da mekanik bilgisi ile katkıda bulunan Selçuk Akkafa, bir yandan da her ikisi de motor sporcusu olan oğulları ile birlikte aynı parkura çıkacak olmanın değişik bir heyecanı yaşamaya hazırlanıyor.

Büyük oğlu Caner Akkafa, yeniden elden geçirilen eski aracı ile ve Ankaralı offroadçu Cemal Akagündüz’ün kopilotluğunda yarışa katılırken, küçük oğlu Malik Akkafa ise KTM motoru ile iki çekerlerin rekabetine dahil olacak. Akkafa’lar bu yıl Çanakkale’deki yarışta aynı Intercity İstanbul Park takım forması altında parkura çıkacaklar. Baba Selçuk Akkafa, Ahmet Ünlü’ye kopilot olarak eşlik ederken, oğulları Caner Akkafa ve Malik te aynı takımın diğer yarışçıları olarak aynı parkurda gazlayacaklar.

Caner Akkafa ve Malik Akkafa için Çanakkale’deki yarışın bir diğer önemli özelliği ise, geçen sene aynı yarışta ve aynı araç içinde birlikte yarışırlarken attıkları taklalarla podyum ve klasmanı kaçırmış olmaları ancak her şeye rağmen finişi görmeleri ile de ayrıca takdir toplamışlardı. Ahmet Ünlü ve Caner Akkafa, geçen yılki Çanakkale yarışından bu yana araçlarının direksiyonlarına hiç geçmediler.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İstanbul, 28 Eylül 2018 : 22.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top