2018 Polo R5’ler yola çıktı

2018 Ralli sezonunun başlamasından kısa süre önce Volkswagen, ilk 15 müşteriye yeni Polo GTI R5 teslimatıyla ilgili bilgi verdi. Yeni 6’ncı nesil Polo’ya dayanan müşteri aracı, 4WD ralli otomobilinin geliştirilmesi, geçen yılın ilk aylarında başladı ve yeni otomobil geçtiğimiz Aralık ayında ilk kez kamuoyunun karşısına çıktı. Polo GTI R5, rallinin doruk noktası olan WRC’de dört kez şampiyonluk unvanını kazanan neslinin tüm teknik bilgilerini bir araya getirdiğinden, yeni ralli Polo’su için talep büyük oldu. Volkswagen Motorsport Direktörü Sven Smeets, “Polo GTI R5 üzerindeki olumlu geri bildirim bunaltıcı durumda” dedi ve ekledi; “Müşteri talebi çok büyük. Açıkçası bu konuda memnunuz ve ekiplere mümkün olan en iyi ralli arabasını sağlamak bizler için ek bir motivasyon.”

272 beygirlik Polo GTI R5’in 15’i bu yılın ikinci yarısında ilk müşterilere teslim edilirken, 3 otomobil Avusturya’ya gitmek üzere yola çıkarıldı. Avusturya Ralli Şampiyonu Raimund Baumschlager tarafından işletilen Baomschlager Rallye & Racing GmbH, 2017 Avusturya Ralli Şampiyonasını Polo R WRC ile kazandı. Belçika’da da ikisi BMA ve bir Polo GTI R5 ile THX Yarışı’na olmak üzere 3 araba satıldı. İki Polo GTI R5, Finlandiya’nın Printsport Oy takımına gidecek. Printsport, Esapekka Lappi, Ole Christian Veiby ve Jari Huttunen gibi genç ve yetenekli sürücülerle başarılı projeler gerçekleştirdi. Şu anda Polonya’dan Lukasz Pieniazek ve birden fazla Finlandiya şampiyonu Sebastian Lindholmun oğlu Emil Lindholm‘u ekibinde bulunduruyor. Diğer iki Polo GTI R5, İtalya’daki HK Yarışı ekibine gitti. Bir ralli GTI’sı da Portekiz’e gönderilecek ve ayrıca bir GTI R5 İsveç ve Kristoffersson Motorsport’a satıldı.

Hiç bir mesafe çok büyük değil; kargo, müşterisine ulaşmak için uçarken kabaca 11 bin kilometre yol kat edecek. Güney Amerika ülkesi Paraguay’a gönderilen üç Polo GTI R5, Paraguay’da bir Volkswagen ithalatçısı olan Miguel Carrizosa tarafından ulusal etkinliklerde değerlendirilecek. Volkswagen Motorsport’taki satış ve dağıtım sorumlusu Juliane Gründl, “Her bir otomobilimizi Hannover’deki atölyemizde tamamen el montajıyla bir araya getiriyoruz” dedi ve ekledi; “Programımız hâlâ yapısallaştırma sürecinde ve satış sonrası alanda uygulama aşamasındayız. Açıkçası satışların başladığında ideal bir konumda yer almak istiyoruz” dedi.

Üretim modelinde olduğu gibi, yeni Polo GTI ve Polo GTI R5, direk yakıt enjeksiyonu ile ön dingilin önüne çapraz olarak monte edilmiş güçlü düz dört silindirli turbo motora sahip. Ralli otomobilin kapasitesi, düzenlemelere uygun olarak 1,6 litre ile sınırlı. Bu, etkileyici 200 kW (272 HP) ve 400 Newton metreye kadar maksimum tork üretmek için yeterli. Yakın basamaklı, ardışık, beş vitesli yarış vites kutusu ve sürekli 4WD çekiş, asfalt, çakıl veya kar olmak üzere her yüzeyde olağanüstü ivmelenme sağlıyor. Sadece 1,230 kilogram ağırlığındaki ralli GTI’sı, sadece 4,1 saniye içinde 0 ila 100 km hızlanıyor.

Montajın temeli olarak hizmet eden dört kapılı çelik şasi, İspanya’nın Pamplona kentindeki üretim tesisinde üretilmekte. FIA yönetmeliklerine uygun olarak, bir rol kafesi ve diğer emniyet bileşenleri ile güçlendirildi. Polo GTI R5, 2018 yazında homolog olacak. Müşteri spor takımlarının ilk teslimatları ve ilk rekabet yarışları yılın ikinci yarısı için planlanıyor. 2012’de Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA, öncelikle müşteri ekiplerine, yetenekli gençlere ve özel müşterilere yönelik yeni nesil ralli arabaları için R5 yönetmeliklerini onayladı. O zamandan beri, beş farklı üreticinin ürettiği 400’den fazla araba ve tüm dünyadaki ulusal ve uluslararası şampiyonalarda faaliyet gösteriyor. | 23.01.2018 : 23.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top