Citroen WRT 2018 programı belli oldu

Yeni sezonda tüm rallilerde yarışacak olan Kris Meeke, Citroën Total Abu Dhabi WRC takımına liderlik ederken, Craig Breen ise ikinci pilot olarak Citroën C3 WRC ile şampiyonanın 10 rallisine katılacak. Khalid Al Qassimi de üçüncü bir otomobilin ile bazı yarışlarda start alacak. Yaşayan ralli efsanesi Fransız şampiyon Sébastien Loeb, Meksika, Korsika ve İspanya’daki rallilerle WRC’ye beklenen dönüşünü yapacak. Bu arada Stéphane Lefebvre, WRC2’deki ilk sezonunda Citroën C3 R5 ile parkura çıkacak.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda tarihi 100 rakamına ulaşmak, Citroën Total Abu Dhabi WRT’nin 2018 hedeflerinden biri. Bu rekoru kırmak için gereken iki zaferin güvence altına alınması hatta onu aşmaları gerekiyor. 2013 yılında Citroën adına WRC’de yarışmaya başladığından sonra kazandığı 5 WRC rallisinde gösterdiği gibi, farklı yüzeylerde Kris Meeke’ye olan güven tam. Citroën, WRC’ye geri döndüğü sezon 38 yaşındaki Britanyalı Citroën C3 WRC’nin üçüncü yarışı olan Meksika toprağında ve Korsika’daki asfaltta üstünlük sağladı.

Sezonun ikinci yarısı, takım lideri sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini doğruladı. Asıl vurgulanan İspanya Rallisi’nin asfalt ve toprak karşımı parkuru üzerinde kararlı tutumun tam bir lidere yakışır olması. Kris, tutarlı bir sezon yaşayan Craig Breen’in WRC’nin 10 rallisinde Citroën C3 WRC’nin niteliklerini göstermek için desteklenecek. 2016 yılında Abu Dhabi Total WRT’nin bir üyesi olarak Finlandiya’da etkileyici bir üçüncü performansı tamamlayan 27 yaşındaki İrlandalı, bu yıl kazandığı tecrübenin üzerine katma ve 2018’de daha fazla podyuma çıkma konusunda kararlı.

2018 sezonunda, Loeb-Elena efsane ikilisi, Citroën için yeniden rekabete başlayacak. Kariyerinde 9 kez WRC pilotlar şampiyonluğu kazanan Loeb’un kopilotu Elena da aynı dönemde (2004-2012) kopilotlar şampiyonluğunu elde ederken, Citroen de tam 8 kez dünya ralli markalar şampiyonu (2003-2005 ve 2008 yılları) olmuştu. Şimdi bu ortaklık reforma tabi tutulacak. 78 Ralli zaferi olan Sébastien Loeb, 2012’nin sonunda WRC’ye tam zamanlı olarak katılmayı bıraktıktan sonra, 2013’te sadece 4 rallide start almış ve 2015 Rallye Monte-Carlo’da bir defaya mahsus parkura çıkmıştı. İkinci kez ortak çalışmaları Citroën C3 WRC’yi Meksika, Korsika ve İspanya’da görünmesi ile başladı.

Ralli efsanesinin daha önce kazandığı rallilerde sağladığı ününü daha da geliştirmesi için 2018 bir şans yılı olacak, tabii Citroën’ın ‘kızıl ordu’suna da rakipsiz tecrübesinden faydalanma imkânı verecek. Stentane Lefebvre’ye son derece rekabetçi WRC 2 sınıfında yeni Citroën C3 R5’i teşvik etme görevi verilirken, üçüncü kez Citroën C3 WRC’yi sürecek olan Halid Al Qassimi’nin takımdaki varlığı devam ediyor.

Ne dediler? | Citroën Yarış Ekibi Müdürü Yves Matton; “2018 yılı için Kris ve Craig ile birkaç sezondur elde ettiğimiz tecrübelerden yararlanmaya karar verdik. Kris’in hızı tartışılmaz ve bunu yılın sonunda daha rahat bir şekilde kanıtlayarak bir lider olmayı hedefledi. Podyum hedefi ile birlikte şampiyonlukta da iddialı.. Bu arada Craig, çok tutarlı performansıyla mükemmel bir folyo olduğunu kanıtladı. Sébastien Loeb ve Citroën arasındaki büyük tarihin başka bir bölümünün yaşanacağını görmekten dolayı mutluluk duyuyorum; WRC’ye bizden başka biriyle geri dönmedi. Seb, başarıyla sonuçlanan zorlu rekabete kıyasla, etaplardaki zamanlarında bilgi eksikliğine bağlı olmakla birlikte, tamamlanan test seansları boyunca hızından ve becerisinden hiçbirini kaybetmediğini gösterdi. BU arada takım olarak Stéphane’nin de iyi olacağına inanıyoruz. Citroën C3 R5 büyükelçisinden markanın büyük umutları var. Ve bu program, O’nun tecrübesine katkıda bulunmayı ve gelişmesini sürdürmeyi sağlayacak.”

Kris Meeke; “Citroën C3 WRC ile ilk sezonda çok şey öğrendik ve 2018’de daha iyi sonuç almamıza yardımcı olacak bir sürü bilgi topladık. Birkaç zor anı olmasına rağmen, potansiyelimizi göstermeye başladık, şimdi bile deneyeceğiz. Şampiyonada kullanılan yüzeylerin çeşitliliği konusunda daha tutarlı olmayı zorlaştırıyor. Rahat bir şekilde çalışarak iyi şeyler başarabiliriz. Monte Carlo ve İsveç’te iyi bir başlangıç ​​yapmak istiyoruz. 2018 WRC’de ilk tam yıl ve öğrenecek çok şey var. Şurası gerçek ki tutarlı olmayı başardım. Ayrıca, Citroën C3 WRC’nin hassas ayarında çok çalıştık ve sezon sonunda toprak üzerinde kaydedilen ilerleme iyimserlikle dolu. Daha iyi sonuçlar elde etmek için devam etmeliyiz. Her durumda, Finlandiya ve İskoş Rallisi gibi yarışlarda ilk zaferlerimi elde etmek için elimden geleni yapacağım, burada biraz tecrübeye sahibim.

Sébastien Loeb; “Herkes bu sene yapılan test seanslarından sonra mutlu oldu, en başta ta ben! Rallide olmak, yaşadığım en heyecanlı duygu. Yeni WRC’lerden birini yarışta çalıştıracak olmak beni heyecanlandırıyor. Çok başarılı olduğum takımda bunu yapabilmek de ayrıca güzel! Benim çok beklentim yok, sadece kendim eğlenmek istiyorum. Özellikle de asfalt üzerinde yarışmayı sevdiğim için, Fransa Rallisi’nde yer almanın mantıklı olduğunu düşündüm, ancak Korsika Turu’nun son parkurunu bilmiyorum. İspanya da iyi bir seçenek gibi görünüyor. Orada son yarışımdan bu yana geçen zamanı göz önüne alarak, bunun oldukça zor olmasını bekliyorum, aynı zamanda bir toprak ralliye katılmak istedim. Meksika’ya gittik, çünkü oradaki yarışları iyi anılarım var ve şampiyonaya son katıldığımdan bu yana parkur fazla değişmedi.”

Halid Al Qassimi; “Citroën C3 WRC’nin gelişimi konusunda 2018’e odaklandık ve bu nedenle ekibi ve aracı iyi tanıyan sürücüler ile devam etmek önemli. Kris ve Craig iyi bir ikili. Pek çok hayran gibi Sébastien Loeb’ü bir Citroën WRC’de tekrar görme fikrinden yana çok heyecanlıyım! Taahhütlerim, bu yıl yalnızca bazı rallilere yer alacağım anlamına geliyor. Dakar Rallisi’nden hemen sonra yapılacak olan Monte-Carlo’da bulunamamış olsam da büyük bir ilgi ile sezonun başlangıcını takip edeceğim.”

Stéphane Lefebvre; “Yeni yılda yeni bir meydan okuma: Bazen iki adım ileri gitmeden önce bir adım geriye gitmelisiniz. Citroën C3 R5’in ne kadar rekabetçi olduğunu göstermek için harika bir fırsat verildi, halen itibarlı bir şampiyona olan WRC2’de bir pilot olarak yarışmaktayım. Amacım, unvanı kazanmak ve arabayı kategorideki yeni ölçü yapmak. Zaten testlerde kullandım, bunun iyi tasarlanmış bir araba olduğunu biliyorum. Ggelişimini tamamlamak için bir ihtiyaç olduğunu göz önüne alırsak, çok kilometre daha yapacağım ve bu, kariyerim için gerçekten önemli.”

Citroen Sport | 20.12.2017 : 22.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top