Baja Troia Turkey rekor bir katılımla başladı

Caner Akkafa – Malik Akkafa

Ralli Art’ın 7 araçlık ekiple start aldığı yarış East EuropeanToutTerrain Series takviminde 5. ayak yarışı olarak koşuluyor. 26 Ekim Perşembe gecesi projektörler altında start alan Prolog etabı ertesi günün start sıralamasını belirledi. 225 kapı numaralı Road Runner Team / Serdal Özer – Tamer Akdağ ekibi motor arızası yaşadıkları için yarıştan çekilmek zorunda kaldılar.

Cuma günü koşulan ILION, HOMEROS ve IDA Etapları, şiddetli fırtına ve yağmur nedeni ile iyice zorlaşan parkurda yarışçılara zorlu anlar yaşattı. 215 numaralı CANAM ile yarışan Arman Özdemir – Leon Benzesin ekibi ile, 227 numaralı Mitsubishi Pajero ile yarışan Kemal Sarıgül – Hakan Bulu ekipleri, parkurda kayarak yaklaşık 20 metrelik bir yamaçtan aşağı uçtular. RALLİART Takımı içinde 202 numaralı Mitsubishi ile yer alan Can Tahincioğlu – Bahadır Gücenmez, 22 nolu Salih Çarpışantürk – Hilal Köksal, 224 nolu Suzuki G. Vitara ile yarışan İlayda Hancı – Batuhan Korkut, 226 nolu TEAM OFF ROAD Kubilay Mert – Cenk Yurdakul motor arızası yaşayarak etaplarda kalan ekipler oldular. DE TORO’lar da şanssız bir gün geçirdi. 228 nolu Kubilay Tüfekçi – Orhan Doğan ve 211 nolu Tarık Gökbay – Bülent Gültekin çeşitli sorunlar yaşayarak zaman kaybettiler.

Raid Grubunda yarışan tek kadın ekip, Kız Gibi Off Road / Suzan Yelman – Handegül Turunç ve ON7 ekibi Caner Algönül – Esra Özkök Algönül, araçlarındaki arızadan ötürü etaplarda sorun yaşadılar. 229 nolu Granma Team / Benan Engin – Tamer Kızıltan Mitsubishi Pajerolarındaki arıza nedeni ile etabı tamamlayamadılar. Gece koşulan SuperStage etabında İsrail’li yarış ekibi Pointer I Go Team / Raz Heyman – Hillel Segal takla attı. 27 Ekim Cuma günü sonunda resmi olmayan sonuçlara göre en iyi zamanı yapan ilk 5 takım şöyle sıralanıyor (isoff bülten)

RALLİ Araçları Genel Klasman
1​209​ Ralliart / Roberto Tonetti-Fabrizio Risi​I TA​SSV ​Yamaha Quaddy​
2​207 ​Ralliart/ Paolo Abini-Paolo Paolini​I TA​T2.2​ Mitsubishi Pajero​
3​208 ​Intercity / Ahmet Ünlü-Semih Noyan​ TUR​TH.2​ Nissan Navara​
4​203 ​Spirido/ Laurentiu Claudiu-P.Nicusor Spirido RO​SSV​ Polaris RZV​
5​201 ​Gal Shacham-Ofir Nimrod ​​ISR​T1.1​ Mitsubishi L200​

RAİD Araçları Genel Klasman
1​301​ Utku Mestçi-Soner Birol​​ TUR​​ Suzuki Jimny
2​302​ Fatih Erkul-Abdullatif Aydın​​ TUR​​ Toyota Hilux
3​303 ​Suzan Yelman-Handegül Turunç​​ TUR​​ Suzuki Jimny
4​304 ​Caner Algönül-Esra Ozkök Algönül​ TUR​​ SsangYong

Motosiklet Genel Klasman
1​1​ Ümit Salkım​​ TUR​M1​
2​14​ Murat Yazıcı ​​TUR​M1​
3​7 ​Fahrettin Altınkok​​ TUR​M2​
4​17 ​Zacharia Millward​​ IDN​M1
5​2​Bora Salkım​​TUR​M2

ATV Genel Klasman
1​46 ​Emre Muharrem Sağlam​ TUR​ATV
2​45 ​Muharrem Göksel ​​TUR​ATV
3​47​ Haktan Özkul ​​TUR​ATV

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top