Baja Troia Turkey’de İtalyan damgası

Ahmet Ünlü, Troia’nın podyumundaki tek Türk! (Fotoğraf; Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı)

27.10.2017 : 23.00 | Çanakkale’de dün başlayan Baja Toria Turkey‘de ikinci gün sonunda Mitsubishi Rally Art Italy takımı adeta ‘tulum’ çıkardı; 6 ekiple yarışa katılan İtalyan takımı, 4 ekibi ile ilk 6’da yer bularak bajada ağırlığını baştan hissettirdi. Takımın SSV kategorisinde yarışan İtalyan yarışçısı Roberto Tonetti, Yamaha Quaddy’si ile dört etap sonunda ve 3.15.13.36’lık toplam zamanıyla ikinci günü yarışın tüm genel klasmanında lider olarak tamamladı.

O’nun toplamda 1 dakika 59 saniye ardından İtalyan Paolo Abini, Pajero’su ile günü otomobillerde 1’nci sırada bitirirken, O’nun liderliğinin ardından eski Türkiye Offroad Şampiyonu Ahmet Ünlü, 2.20.35 farkla 2’nci olarak podyumda yer alan tek Türk yarışçısı oldu. İtalyan takımı adına yarılan Belçikalı ve İsrailli ekiplerinin 3 ve 4’ncü sıralarda tamamladığı ikinci gün sonunda, iki İtalyan ekibi daha 5 ve 6’ncı sıraları paylaştılar. Rosso takımı adına Buggy ile yarışan İlyas-Mert Tahincioğlu‘nun 7’nci sırada tamamladığı ikinci gün sonunda, Detoro’ların yapımcısı Kubilay Tüfekçi de motorda sorun yaşamasına karşın yarışı otomobiller kategorisinde 13’ncü sırada tamamlayabildi. Yarışın iddialı Türk katılımcılarından Caner Akkafa, Vural Ak, Tarık Gökbay, Can Tahincioğlu ise yaşadıkları mekanik sorunlar nedeniyle günü şanssız kapadılar.

Mitsubishi Elektrik Klima Sistemleri sponsorluğunda yarışan eski Türkiye Offroad Şampiyonlarından Caner Akkafa, yaşadığı mekanik problem sonrası çok zaman kaybetti ve etaptan çıkamadı. Servis alanına çekilerek getirilen ve sorunu giderilen aracıyla günün son etabı seyirci etabına yarışa görsel destek amacıyla katılan Caner Akkafa, supeRally kuralıyla ve 1,5 saatlik zaman cezasıyla üçüncü günde klasmanda tırmanmak için mücadelesine kaldığı yerden devam edecek. Otomobiller klasmanında ilk 6’da 4 aracıyla yer alan İtalyan Mitsubishi Ralliart Italy takımından kiraladığı Pajero ile Çanakkale’de parkura çıkan eski offroadçulardan Can Tahincioğlu oğlu İlyas ve diğer yarışçılarla sıkı rekabet etmeyi düşündüğü yarışta şanzımanda yaşadığı arıza nedeniyle yarış dışı kaldı.

Paris Dakar Pajero’su ile yıllardır ara verdiği offroada geri dönüş yapan Intercity İstanbul Park işletmecisi Ali Vural Ak, hızlı başladığı ve ilk etabı podyumda tamamladığı Baja Troia’da 3’ncü etapta mekanik arızadan kaldı. Bugünün son yarışın ise 4’ncü etabında yol dışı macerası yaşayan Salih Çarpışantürk‘ün araçlarındaki ‘tehlike butonuna’ basması üzerine organizasyon en kısa sürede kendisine ulaşmak için adeta seferber oldu. Etap görevlileri, diğer tüm yarışçılar gibi uydudan GPRS ile takip edilen aracın etabın 4’ncü SOS noktası yakınlarında durduğunu tespit ederek etap görevlilerini yönlendirdi. Araca ulaşan görevliler, ekibin sağlıklı olduğu bilgisini yarış merkezine ulaştırdığında ise herkes derin bir nefes aldı.

Türkiye’nin en eski offroad kulüplerinden İsoff (İstanbul Offroad Kulübü) tarafından ilk kez ve uluslararası düzeyde düzenlenen yarışta yarınki (cumartesi) üçüncü gün dört farklı özel etap ile yarışın en zorlu günü yaşanacak. Çanakkale’nin Çan, Biga ve Bayramiç ilçelerindeki özel etaplarda yapılmakta olan yarış, bugün olduğu gibi yarın da Çanakkale 18 Mart Üniversitesi merkez kampüsü karşısındaki alanda kurgulanmış olan seyirci özel etabı ile tamamlanacak.

Türkiye’de de son aylarda yükselen trend haline gelen baja disiplininin en son ve başarılı örneği olan yarış, pazar günü sona erecek. Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Türkiye yarışları ile bu yılki performansı FIA tarafından yakından değerlendirilmekte olan serinin, FIA tarafından yeterli puan alması halinde ise 2019’da FIA Doğu Avrupa Offroad Kupası olarak düzenlenmesi planlanıyor. Baja Troia Turkey’e katılan yarışçılardan Caner Akkafa, Ahmet Ünlü, Kubilay Tüfekçi ve İlyas Tahincioğlu‘nun yarışının ikinci günü sonunda ajansa yaptığı değerlendirmeler ve fotoğrafları ilerleyen saatlerde ajansta izleyebileceksiniz. Ajanstan ayrılmayın habersiz kalmayın!

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top