Baja Troia Turkey’de start verildi

26.10.2017 : 18.00 | Çanakkale’de Baja Troia Turkey yarışı için start verildi. Öğleden önce başlayan ve saat 16.00’da tamamlanan idari ve teknik kontrol sonrasında tüm yarışçılar şehir merkezindeki Truva atı yanında kurulu olan start alanına doğru yola çıktılar. Motosiklet federasyonu tarafından da desteklenen yarışa katılan motorcular, saat 16.30’da Truva Otel’deki brifinge katıldıktan sonra, saat 17’den itibaren şehrin simgesi olan Truva atının yanındaki tak’tan geçerek Çanakkale Üniversitesi kampüsü önündeki servis alanına yöneldiler. Servis alanı yanındaki seyirci etabında saat 17.30’dan itibaren motorcular ikili start düzeni ile seyirci etabında zamana karşı yarışmak için start aldılar.

Yarın sabahki start düzenini belirleyecek olan bu sıralama turlarının ardından ise, 19.30’dan itibaren otomobiller yine ikili düzende start alarak yarışın sıralaması için zamanları belirleyecekler. Öncesinde ise, yine Truva Oteli’nde brifinge katılacak olan otomobillere ardından Truva atının yanındaki tak’tan 1’er dakika ara ile seramonik star gerçekleştirecekler. Daha sonra, seyirci etabındaki sıralama turlarını takiben ilk gün tamamlanacak. İstanbul Offroad Kulübü tarafından Çanakkale’de ilk kez düzenlenen uluslararası organizasyonda start öncesi sürprizler yaşandı.

Otomobiller kategorisinin iddialı ismi Azeri kökenli Türk yaırşçı Nijad Novruzov, 720 beygir gücündeki Jimmys Ultra 4 aracı ile favroisi olarak gösterildiği yarışa son anda katılamayacağını bildirdi. Aracının sorunlu bir parçası için Amerika’dan getirtiği yedek parçanın gümrükten vakitlice çekilemediği için aracın problemini gideremeyen Nijad, yarışa katılmıyor. İstanbullu yarışçılardan Müfit Çırpanlı da Deroto ile yarışa katılayacak isimler arasında. Baja Troia Turkey’de ilk gün sıralama turları ile tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Çanakkale

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top