18’ine Leipaja’da R5 ile yarışarak basacak!

30.09.2017 : 20.30 | Genç Finli rallici Kalle Rovanpera, kariyerine uluslararası bir başarı eklemek için Avrupa Ralli Şampiyonası’nda sezonun kapanış rallisi Liepāja’ya katılacak. Letonya’da 6-8 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenen yüksek hızlı toprak rallisi, eski dünya şampiyonası fabrika sürücüsü Harri Rovanpera’nın oğlu olan genç Finli’nin 17 yaşına bitirmesinden sadece beş gün sonra start alacak ve Rovanpera ilk sınavını bir M-Sport Ford Fiesta R5’te gazlayarak kutlayacak! “Yarışı sabırsızlıkla bekliyorum ve elbette Fiesta ile gerçekleştireceğim ilk rallim olacak. Bu yüzden otomobili daha iyi tanımak için setup’lara yoğunlaşacağım” dedi. 17 Yaşındaki Rovanperä, Liepāja’nın ulusal bölümüne 2016’da katıldı ve “sanırım biraz hız kazandım ve notları daha iyi alıyoruz. Her zaman daha iyi olmak için kendime baskı yapıyorum” dedi.

Gelecekte dünya ralli şampiyonasına katılması için aday olarak gösterilen Rovanpera, 2013’te özel bir izinle ehliyete sahip olana kadar tecrübe kazanmak için kariyerine yine Letonya’da başladı. 2017’de Letonya ve Finlandiya’daki yerel yarışlara ek olarak İtalya şampiyonasında yarışıyor. Genç Rovanpera, Liepāja’ya girecek ERC öncelikli 32 sürücüden ve bir R5 ile yarışacak 11 kişiden biri. 2018 yılı için bir dünya şampiyonası programına odaklanacak olsa da, seçilen ERC rallileri, Rovanperä, diğer genç yeteneklere ve daha tecrübeli sürücülere karşı yüksek düzeyde tecrübe kazandırması için önem veriyor. Rovanpera, “herhalde ERC bir çok Finli pilotun takviminde bulunuyor ve yarış yapmak için harika bir ülke. Gelecek yıl WRC’ye, belki de bazı ERC’lere gideceğim” dedi. Rovanpera, vatandaşı Jonne Halttunen ile birlikte yarışacak. 18 yaşında ve F1 GP’si kazanan en genç isim olan Max Verstappen ile medyada yapılan karşılaştırmalar üzerine, Rovanperä, “bunu ben de duydum ve oldukça komik olduğunu düşünüyorum. Elbette kendi arabalarımızda harika bir performans sergiliyoruz”dedi.

M-Sport Genel Müdürü Malcolm Wilson ise, Rovanperä’nın Letonya’daki ERC kariyerinin başlangıcını yorumlarken, “ERC’deki rakiplerine karşı performansını görmek için sabırsızlanıyoruz. Fiesta R5’i ilk kez kullanacak olmasına rağmen, Letonya tecrübesi kendisini geliştirmesine yardımcı olacak” dedi. ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley, “Kalle’yi memnuniyetle karşılıyoruz. Geçen yıl Liepāja’ya katıldığında performanslarını izledik ve daha şimdiden O’nun gelişim gösterdiğini ve Colin McRae ERC Kupası ile ödüllendirildiğini gördük. Uluslararası kariyerini R5 seviyesinde başlatan genç ERC yetenekleri listesine Kalle Rovanpera’nın adını eklemek, genç sürücüleri spora zirveden dahil etmek için sergilediğimiz çabaların bir karşılığı” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top