İntercity İstanbul Park’ta 14’ün uğuru!

06.08.2017 : 22.00 | İntercity İstanbul Park’ta 2017 Megane ve Clio Kupaları’nda sezonun 4’ncü yarışları yapıldı. Sıcak ve nemli bir İstanbul gününde, kupalarda toplamda 38 sporcu, pist günleri etkinliğinde ise yine toplamda 50’ye yakın otomobil sever İntercity İstanbulpark’ın asfaltını daha da kızıştırdılar. Gün boyunca hem sportif rekabet, hem de güvenli araç kullanmak isteyenler bu isteklerine fazlasıyla kavuşurlarken, aileleri ve yakınları da formula 1 pistinin modern tesislerinde hem eşlerini veya arkadaşlarını ve hem de diğer yarışçı veya kullanıcıları ilgiyle takip edip alkışladılar. Gün sonunda, podyum başarısı yaşayan sporcular, kupalarını coşkuyla kaldırdıklarında karşılarında çok fazla seyirci göremeseler de, bu onların sevinçlerini azaltmadı.

Amatörlerin kupası Clio ile bir üst derece kupası Megane’da günün kazananların ortak noktası, her iki 1’ncinin de ‘14’ kapı numaralı aracı kullanmış olmasıydı. 13 Sporcunun mücadele ettiği Megane Cup’ta, sıralama turlarında da en iyi zamanı kaydederek start diziliminde pole pozisyona yerleşen Yalım Ersoy, 8 tur sonunda en yakın rakibinin 1 saniye 048 salise farkla önünde ve 19.32.923’luk toplam zamanıyla damalıyı ilk gören isim olurken, kupa töreninde arkadaşlarının ‘Barbar’ lakabı ile seslendikleri Baybars Öztürk 2’nci, 1.3 saniye farkla da Fatih Küçükyılmaz ise 3’ncü olarak podyumda kupa kaldırdılar. Soner Kara 3 salise farkla 4’ncü olarak podyumun en yakın takipçisi olurken, Sinan Kılıç, O’nun 5.4 saniye ardından 5’nci sırada yarışı tamamladı. Parkur Racing’in patron yarışçısı Kerem Üstünkaya’nın kartingçi oğlu Üstün Üstünkaya ise, Megane Cup’ta kartingçi 4’ncü turda yarış dışı kaldı. Mücahit Küçükyılmaz’a 10’ncu madde kuralına göre komiserler tarafından 40 saniye cezası verildi ve yarış klasmanında 12’nci sırada ilan edildi.

16 Sporcunun yarıştığı Clio Cup 4’ncü ayak yarışında ise, sekiz tur sonunda 2.11.804 toplam zamanıyla Özgür Magdala 1’nci olurken, ‘3 salise’ farkla Barkın Pınar, 2 saniye farkla da Gökhan Kellecioğlu 3’ncü oldular. Zaman zaman kapı kapıya mücadeleden kemik seslerinin yükseldiği Clio Cup’ta 4’ncü yarış sonunda 5’nci olan Ara Miraşoğlu toplamda 86 puanla liderliğini korurken, 83 puanla Onur Badur 2’nci durumda bulunuyor. 4’ncü ayak yarışının galibi Özgür Magdala, 2’nci olan Barkın Pıbar’ı 78 puanla eşitledi ve 3’ncülüğe ortak oldular.

Aydın Hoşgör |Ralli Ajansı, İstanbul

Megane Cup 4. Yarış Genel Klasmanı

Clio Cup 4. Yarış Genel Klasmanı

Megane ve Clio Cup 4. Ayak yarışlarından fotoğrafları için burayı tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top