Capito; “Şampiyonluk isteyen Mikkelsen’i almalı”

Volkswagen Motorsport’un eski patronu Jost Capito, 2017 Dünya Ralli Şampiyonası’nda markalar şampiyonluğu unvanını kazanmak isteyen takımın Andreas Mikkelsen‘i gecikmeden kadrosunu katması gerektiğini söyledi. Autosport.com’un bir haberine göre, Mikkelsen, Toyota, Hyundai ve Citroen’le yapılan görüşmeler sonrasında sezonun geri kalan yarışları için bir WRC koltuğu henüz edinemedi ama Skoda Fabia R5 ile bu hafta Portekiz Rallisi’ni katılacak.

VW’nin 2016 yılının sonunda parkurlardan çekildiğinden beri Mikkelsen wrc’deki üst sınıfın dışında kaldı. Capito, Mikkelsen’in WRC üreticiler şampiyonası rekabetinde fark yaratan biri olduğunu söyledi ve “hangi takım dünya şampiyonu olmak istiyorsa, Andreas’ı kendi kadrosunda tutması gerekiyor” dedi. Capito, Toyota’nın WRC’ye geri döndükleri bu sezonu ‘öğrenme yılı’ olarak görmelerini de eleştirdi. Capito, “bir veya iki ralliyi kazanırsanız hedefler değişir” dedi ve ekledi; “Bir gelişme yılı olsa bile, bu şampiyonluğu kazanmak için elinizden gelen her şeyi yapmanız ve odaklanmanız gerekiyor”

Capito, “sadece Toyota değil, Citroen’in de Andreas’a ihtiyacı olduğuna inanıyorum” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü; “Şampiyonayı kazanmak ne yapmak istediğinize bağlı. Eğer üreticiler şampiyonluğunu kazanmak istiyorsanız, Citroen, bu sürücü serisi ile (Kris Meeke, Craig Breen ve Stephane Lefebvre) bu pozisyonda değil. Ancak Andreas’la birlikte olsalar durum farklı olurdu. Bu yıl onlar için uygulama yılı değil: üreticiler şampiyonluğunu kazanmaları bekleniyor.”  Mikkelsen, bu sezon katıldığı rallilerde Skoda ile WRC2 kazandı. Capito, “hiç şüphe yok ki çok güçlü bir pilot. Çok iyi gelişti, onu WRC’de görmemek bir utanç” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı; “WRC2’ye her adım attığında hakim ve o sınıfta istediği şeyi yapabiliyor.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top