WRC markalardan uzun süreli taahhüt bekliyor

Toyota, 1999’da ayrıldığı WRC’ye bu yıl geri döndü

FIA Ralli Direktörü Jarmo Mahonen, Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden fabrika takımlarının şampiyonaya uzun vadeli bir taahhütte bulunmaları gerektiğini söyledi. Citroen, 1999’dan sonra WRC’ye geri dönen Toyota, Hyundai ve M-Sport, WRC’de halen rekabet eden dört marka. Volkswagen geçen yılın sonunda WRC’yi aniden terk etmeseydi, üretici sayısı 5 olacaktı. Mahonen, WRC’nin Volkswagen’in WRC’den çıkışıyla sarsıldığını ve kalan markalardan daha fazla güvenceye gereksinim duyduğunu belirtti.

“Yeni üreticilerin o kadar istekli olmadıklarını biliyoruz. Bu yatırım WRC’ye sadece bir yıl gelecek” dedi ve ekledi; “Fakat hep birlikte bir şeyler yapabilmek için şampiyonada daha uzun süreli planlar yapmak zorundalar. Gelecek sene burada olacaklarını gerçekten biliyorsak, bu mümkün olabilir, ama şu anda imkânsız. Volkswagen’le yine birlikte olamadığımız için kaybettik.”

VW’nin WRC’den çıkışı ve dizel emisyon skandalının etkisi, Volkswagen Grubu’ndan Audi’nin de LMP1 programının sonuna denk geldi. Mahonen, VW’nin ayrılma nedenlerinin kendileri açısından rahatlatıcı olduğunu söyledi. “Elbette bu büyük bir hayal kırıklığı, ancak beş markamız vardı. Önemli olan Volkswagen’in kendi gerekçesiyle gitmesi. Subaru 2008’de gittiği zamanki gibi değildi. Ayrılmalarının şampiyonanın kendisi için yapılmadığını biliyoruz. Bugün ise durum çok farklı.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top