Toyoda; “Ralli ile Toyota arasında güçlü bir bağ var”

17 yıllık bir aradan sonra FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na dönen Toyota’nın Başkanı Akio Toyoda, 2017 takım lansmanında yaptığı konuşmasında, 1999’da sporu bırakmadan önce dört kez pilotlar ve üç kez de markalarda kazandıkları eski şampiyonların başarılarını anımsattı. Aynı zamanda Toyota Gazoo Racing Takımının da başkanlığını yapan Toyoda, “Ralli ve Toyota arasında kuvvetli bir bağ oluşturan herkese saygımı ifade etmek için bu fırsatı kullanmak istiyorum” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü; “Toyota’nın ralli serüvenini 1970’lerde başlatan ve o günden beri de yol gösteren Ove Andersson’a, Toyota’ile 1980’lerde WRC’de şöhreti geç yakalayan Björn Waldegård’e ve  1990’larda şampiyonlukları kazanan Carlos Sainz, Juha Kankkunen ve Didier Auriol’e şükran borçluyuz.”

Toyoda‘nın 2014’te Finlandiya’daki WRC fikstürüne katıldığı gün, Toyota’nın parkurlara geri dönüşünün söylentileri ilk kez ortaya çıkmıştı. Dün yapılan yeni, sezon lansmanında ise Toyoda, yeni pilotları Jarri-Matti Latvala, Juho Hänninen ve test pilotları Esapekka Lappi ile takım direktörü Tommi Mäkinen (solda) uluslararası medya önüne hep birlikte çıktılar.

Toyoda konuşmasında, “Temmuz 2014’te Finlandiya’da WRC’ye seyirci olarak katıldığımda birçok fan, Toyota’nın mitinge ne zaman geri döneceğini sordu. 10 yıldan fazla bir süre sonra birçok insanın Toyota’nın WRC’de yarıştığını hala hatırladığı için çok şaşırdım ve sevindim” dedi. Toyoda, takım direktörü Tommi Mäkinen ile birlikte Yaris WRC’yi kısa bir süre önce parkurda test etti ve yaşadığı bu kısa tecrübe takımın sezonun açılış rallisi Monte-Carlo için hazır olduğu konusunda O’nu ikna etti.

“Aracın ses ve kokusunu algılayan, direksiyonun ve pedalların ve her şeyden çok Tommi’nin yüzündeki görünümünü takip ederek, Yaris ile yarışmamız konusunda güven duygusu yaşadım” diye konuşan Toyoda, sözlerini şöyle tamamladı; “Bu son ay boyunca, WRC başlayana kadar elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Böylece Toyota’nın parkurların kralı olarak geri döndüğü günleri yeniden yaşatarak hayranlarımızı yeninden gülümser hale getirebileceğiz.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top