Latvala ‘eve geri döndü’!


Volkswagen, geçen ay dünya ralli şampiyonasından çekildiğini açıkladıktan sonra fabrika takımından ayrılan Finli rallici Jari Matti Latvala, Toyota‘nın Yaris WRC takımına katıldı ve vatandaşı Juho Hänninen‘e takım arkadaşı oldu. Her iki pilot ta Ocak ayındaki Monte-Carlo Rallisi’nde yeni takımları adına katılacaklar. Dört kez Dünya Şampiyonu Finli efsane rallici Tommi Mäkinen tarafından yönetilen Finlandiya merkezli Toyota Gazoo Racing takımı, WRC 2 şampiyonu Esapekka Lappi‘nin de takımda test sürücüsü olarak yer aldığını açıkladı. Toyota’nın resmi lansmanı, aylarca süren spekülasyonlara da son vermiş oldu.  17 yıllık bir aradan sonra parkurlara dönen Japon üretici, WRC’de iddialı olacak bir takım kurdu.

Latvala, WRC geleceğini güvence altına almaktan memnun ve 2017’de yine podyum şansı olmasından dolayı heyecanlı olduğunu gizlemedi. “2001 yılında bir Toyota Corolla GT’de ralli kariyerine başladım ve 2003 yılında bir WRC’deki ilk sınavım bir Corolla WRC’nin direksiyonunda idi” dedi ve ekledi; “sanki evde geri döndüm.” Finli rallici, “Toyota Gazoo Racing WRC ekibine en başından beri katılmaktan mutluluk duyuyorum ve bu maceraya onlarla birlikte başlıyorum. Bu hikayenin bir parçası olduğum için şanslı hissediyorum ve umarım galibiyet çok yakında gelir” dedi.

Geçen ay Australya Rallisi’nde 2016 WRC 2 şampiyonluğunu kazanan Lappi, 2017’de spesifik bir WRC ile tanışma şansına ulaştı ve gelecek vaad eden bir sürücü olarak gelişimini sürdürme şansı yakaladı. 25 yaşındaki pilot, “Bu benim için ve arkadaşım Janne Ferm için çok büyük bir fırsat, bu bir rüya ve gerçek oldu. Bu noktaya gelmek için yıllarca çok çalıştık ve nihayet buraday. Takıma katılma konusunda heyecanlı ve motiveyiz ve bu fırsat için son derece minnettarız. Test programımıza Yaris WRC ile başlamak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu. WRC’nin en sıcak genç yeteneklerinden biri olarak gösterilen Lappi’nin, 2017’de seçilen etkinliklerde üçüncü bir Yaris WRC’yi sürmesi bekleniyor; ancak Toyota Gazoo Racing bunun ne zaman gerçekleşeceğini henüz teyit etmedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top