Ogier, M-Sport’ta!

Son Dünya Ralli Şampiyonu Fransız rallici Sebastien Ogier, Volkswagen’in dünya ralli markalar şampiyonu olduğu sezonun ardından WRC’i sürpriz bir şekilde bırakmasından sonra kendisine yeni bir takım arayışlarını, İngiliz ekibini M-Sport ile anlaşma imzalayarak tamamladı ve altı haftalık spekülasyona son verdi. Kariyerinde M-Sport takımına üçüncü kez katılacak olan Ogier ve kopilotu Julien Ingrassia, Ott Tanak ile takım arkadaşı olacak. Dört kez dünya ralli şampiyonu olarak bu konuda 9 şampiyonlukla rekortmen olan Sebastien Loeb’ün izini takip eden Ogier, geçtiğimiz ay İspanya’da Toyota’nın  Yaris World Rally Car’ını denedikten iki gün sonra M-Sport’un yeni Fiesta’sını Galler’de test etti, ancak M-Sport patronu Malcolm Wilson’la yaptığı anlaşma yeni sonuçlandırıldı.

Ogier, “Bu sezon çok fazla yenilik olacak ve ben kesinlikle sabırsızlıkla bekliyorum” dedi ve sözlerini “yeni nesil dünya ralli otomobilleri ve bizim de yeni bir ekibimiz var. Kesinlikle heyecan verici bir süreç” diye sürdürdü. Yeni sezonun açılış rallisi olan Monte-Carlo Rallisi’nin startı için geri sayım yapılırken, Fiesta WRC ile çok fazla vakit geçiremediğini ancak hazır olabilmek için elinden geleni yapacağını dile getiren Ogier, “zorlukların farkındayız. Malcolm’un ve ekibinin başarı için ne kadar aç olduklarını görebiliyorum” diye konuştu. Ogier, sözlerini şöyle tamamladı; “bir kaç ay önce Galler Rallisi’nde bir motor sporları forumunda otururken, bir gün onunla çalışmanın ne kadar güzel olacağını söylemek eğlenceli olmuştu ama o zamanlar bunun gerçek olacağını doğrusu hiç düşünmemiştim, ama işte buradayız.”

Ogier’un M-Sport’un yeni Ford Fiesta WRC’sini kullanacak olmasını, “O’nunla anlaşma imzalama arzusunu hiç kaybetmediği” sözleri ile dile getiren takım patronu Malcolm Wilson, “Monte-Carlo Rallisi’ne Ford Fiesta WRC’nin kapısında 1 numara ve yıllar içinde birlikte olduğumuz en güçlü sürücü ile gidiyoruz” dedi ve ekledi; “Gelecek sezon hakkında heyecanlı olduğumuzu söylemek, az bir şey değil. Olağanüstü bir otomobil ürettiğimizi düşünüyoruz ve bu heyecan verici yeni çağın öncesinde mümkün olan en iyi konumdayız.” Sébastien ve Julien ile en iyi anlaşmayı yaptığını savunan Wilson, yeni pilotu Ogier’in “Ford Fiesta WRC’nin şampiyonluklarını en iyi savunabilecekleri otomobil olduğuna inandığını” söyledi.

Takımın var olan pilotu Tänak ise, yeni Fiesta’yı geliştirmede önemli bir rol oynadığını ve iyi bir sürücü olduğuna inanıyor. “2016’da harika bir sezon geçirdim. Çok tecrübemiz var ve bence çok daha güçlü bir haline geldik. Yıl boyunca yükselişimizi görmek güzeldi. Tamamen sıfırdan yeni bir araba geliştirmem de ilk kez gerçek oldu ve mühendislerle çalışmak harika” dedi. M-Sport’un açıklamasında Eric Camilli‘ye ise atıfta bulunmadı. O’nun da takımla 2017’de bir sözleşmesi var ve geleceği ile ilgili kısa bir süre önce haber bekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top