Yeni Fiesta da sahne aldı

Gelecek yılın heyecan verici yeni teknik düzenlemelerine göre tasarlanan yeni Fiesta WRC, daha fazla güç ve daha fazla mekanik tutuş sağlamak için tamamen yeniden tasarlandı. M-Sport genel müdürü Malcolm Wilson, ekibinin kazanan potansiyele sahip bir araba yarattığına inanıyor. “Aracı bizzat kendim test ettim. Şimdiye kadar ürettiğimiz en etkileyici araçlardan biri olduğunu dürüstçe söyleyebilirim. Sürüş yapmak heyecan verici, harika ve kesinlikle sansasyonel görünüyor” dedi ve ekledi; “2017’de her takım eşit bir temelde başlıyor ve en üst düzeyde zorlu ve kazanma yeteneğine sahip başka bir araba ürettiğimize eminim. Yüzde 95’ten fazlası, sıfırdan dizayn edildi ve ekibimiz olabilecek en iyi otomobil üretmek adına istediklerini yaptı. Hiçbir masraftan kaçınılmadı ve 2017 sezonuna bir hedef düşünülerek podyumun en üst basamağını hedefledik.”

Yeni cadde versiyonu Fiesta’ya dayalı gövde yapısı, ön ve arka spoiler, muazzam bir arka kanat bulunan ilave aerodinamik özgürlüklerden tam olarak yararlanıldı. Fiesta RS’den daha güçlü olan yeni WRC, 36 mm giriş sınırlandırıcısı olan Ecoboost 1600 cc doğrudan enjeksiyonlu motordan 380 bhp ve 450 Nm tork üretiyor. Hidrolik vites değiştirme, çoklu disk debriyajı ve aktif merkez diferansiyeli olan yeni bir altı ileri sıralı şanzımana sahip. Reiger amortisörleri ile yeniden tasarlanan MacPherson dört pistonlu monoblok kaliperli havalandırmalı fren diskleri durdurma gücünü sağlıyor.

Şasi ve motor için veri toplama sistemleri, mühendislerin teşhis ve performans geliştirme yapmalarını sağlarken, içeride hem sürücü hem de kopilot için ikiz çizgi ekranlar var. Geliştirilmiş güvenlik, aynı zamanda geliştirme sürecinin anahtarı. T45 çelik rulo kafes, şasiye yapısal kapı eşiği takviyeleri ile kaynaklı. Koltuklarının etrafına takılan enerji emici köpük miktarı, 60 litreden en az 95 litreye yükseltildi. Ekibin mühendislik şefi Chris Williams, “tüm alanlardaki fiziksel sınırları zorladık ve yüzeyin altında devam eden ve bu arabaya özgü olduğuna ve testlerde performansı önemli ölçüde geliştirdiklerinden emin olduğumuz bazı ilginç şeyleri yaptık” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top