‘Kış Kupası’ Ülkü Park’ı ısıttı!

161120-kiskupasi-polo-1-1

İzmir’de yerleşik Ülkü Park yarış pistinin işletmecisi Ülkü Motor Sporları Kulübü, ulusal şampiyonaların sona erdiği ve sezonun kapandığı bu aylarda geleneksel hale getirdiği 2016 Kış Kupası’nın ilk yarışında, garajında bulunan amatörlere yönelik tüm araç parkını aynı anda piste çıkardı ve İzmirli yarışçılara ve yarışseverlere 19 startlı keyifli bir yarış günü yaşattı. Bir dönem her biri ayrı kupalar olarak düzenlenen ve ses getiren ‘Polo’ ve ‘Siena’ları Ülkü Park’ta toplayıp yarışmak isteyenlere makul bir bedel ile kiralayan Ülkü Motor Spor, İzmirli yerel yarışçılarına da kendi araçları ile katılma imkanı tanıdığı 2016 Kış Kupası ile, İzmir’deki pist ateşinin hiç sönmeyeceğini bir kez daha gösterdi. Atmosferik 2000, Grup A 1600, Grup N 1600 ve Dizel olmak üzere dört farklı kategoride tasnif edilen yarışçılar, kendi klasmanlarına göre sonuçlandırılmasına karşın, hep birlikte start alarak hem pistteki heyecanı ve coşkuyu katladılar ve hem de trafiği yoğun bir mücadelede tecrübelerini arttırma fırsatını buldular. Diğer kategorilere göre daha güçlü olan ve bunu yarış sırasında da açıkça sergileyen Atmosferik 2000 cc araçlar, beklenildiği gibi klasmanın üst sıralarını paylaşırlarken, daha güçsüz ve Dizel Polo’larla dişe diş bir rekabet sergileyen yarışçıların bazıları da spora ilk adımlarını Kış Kupası ile atma fırsatını  buldular.

161120-kiskupasi-polo-1-5Kış Kupası’nı, bir hafta sonra yine İzmir Park’ta koşulacak olan V1 Challenge final yarışı için iyi bir fırsat olarak gören bazı V1 sporcuları; Çağlayan Çelik, Cem Yudulmaz ve Efe Albağlar, tecrübe kazanmak için km yaparak ellerini V1 final yarışı öncesi sıcak tutmak gayesi taşırlarken, yine V1’in son Körfez yarışında lastik bariyerlere patlayarak yarış dışı kalan Cem Yudulmaz, Kış Kupası’nda Ülkü Motor Sporları Kulübü’nün Honda’sı ile çıktığı İzmir Park’tan önce 1’ncilik, ikinci yarışta ise 2’ncilik kupasını kaldırdı. Yudulmaz, Honda ile ikinci yarışta ilk zamanını toplamda 13 saniye iyileştirmesine karşın, benzer bir Honda ile piste çıkan Gökhan Bayraktar’ın 3.3 saniye ardından 2’nci oldu. İzmirli bir diğer pist yarışçısı Ayhan Germirli’nin Renault Clio’su ile yarışan Mehmet Yeğen ise yarışların genel klasmanlarında 8 ve 14’ncü sıralarda kaldı.

İzmir Park’taki Kış Kupası’nda asıl yakın rekabet dizel grupta yaşandı. Pistin Polo’ları ile tüm güçlerini asfaltta sergilemek adına tüm güçlerini sergileyenler arasında, Bursa’yı temsilen pistlere hızlı bir giriş yapan ve kısa bir zaman dahilinde V1, OPC Cup ile birlikte Polo Cup’ta da direksiyon başına geçen Çağlayan Çelik, öne çıkan isim oldu. Ancak Çelik’in podyum birinciliği hesabını  ise Hüseyin Çetmen bozdu. Kariyerine Karting ile başlayan Hüseyin Çetmen, V1’de yarışan Adem Çetmen’in yeğeni olarak öne çıktığı yarışlarda Çağlayan Çelik ile yakın rekabet yaşadı. Ajansta bu yarışla ilgili olarak yaptığı yorumda da belirttiği gibi, Çağlayan, trafikte takılıp araları açılan rakibinin ardından Dizel grupta damalıyı ikinci gören isim oldu. Çağlayan Çelik, ilk yarışta 5, ikincisinde ise 4’ncü olarak yarışın genel podyumuna çok yaklaştı, ama Dizel’in her iki podyumunda da 2’ncilik kupalarını kaldırdı. Offroaddan piste çektiği arkadaşları Emir Ay ile İhsan Pekyayla ise, Çağlayan’ın hemen ardından finiş görerek pistte devam sinyali verdiler.

161120-kiskupasi-polo-1-7Açık güneşli bir İzmir gününde, tribünlerde az sayıda takipçinin olduğu İzmir Ülkü Park’ta, günün ikinci yarışının özeliği ilk yarışın genel klasmanının ilk 6’sının ters sıralanmasıydı. 19 Otomobilin ilk sırasında dizel Polo’lar ve direksiyonlarında ise Çağlayan Çelik ile Hüseyin Çetmen vardılar. Startla birlikte dizel gücüyle ilk sıraları bırakmamak adına dikkat sarf etseler de, iki sıra arkalarından atak yapan Honda’ların öne geçmesi gecikmedi. Cem Yudulmaz, yarışın ikinci turunda ele aldığı liderliği daha sonra benzer bir otomobil ile yarışan Gökhan Bayraktar’a bıraktı ve O da bu kez damalıyı  ilk gören isim oldu. 2’nci yarışı 2’nci tamamlayan Cem Yudulmaz’ın ardından Hüseyin Çetmen 3’ncü bitirerek Dizel 1’nciliğinini genel klasmanda 3’ncülüğü ile pekiştirdi. Direksiyonunda problem yaşayan İhsan Pekyayla ikinci yarışı 17’nci sırada tamamlayabildi. 19 Sporcu arasında tek bayan olan Nil Yemyeşil, Polo’su ile asfaltta birçok kez çizgi dışında çıkıp tozuttu, bir kez de orta virajda spin atıp ters yönde kaldı. Ama her iki yarışta da finiş gördü. Yarışların tek abandonesi, Burakcan Sohtorik’ti ve ikinci yarışa katılmadı, ikinci startı aracı ile çitlerin arkasından seyretti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

[metaslider id=33221]

foto-logo-ccelikYarış fotoğrafları için üstteki logoyu tıklayabilirsiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top