Karingte de şampiyonlar belli oldu

bbesler

Türkiye Karting Şampiyonası Körfez’de yapılan 7’nci ve son ayakla birlikte sona erdi. 4 Kategoride toplam 20 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda, şampiyonluk çekişmesiyle öne çıkan kategorilerde heyecan, şampiyonu belli olan kategorilere göre daha yüksekti. Gün boyunca yapılan üç yarıştan ilkinde yağmur etkiliydi, ancak 2 ve 3’ncü yarışlarda da yağmur dinmesine karşın asfaltın kayganlığı bir çok sporcunun yine spin atmasına neden oldu. Ancak gün boyunca tüm yarışlarda herhangi bir kaza yaşanmadı. Günün sonunda 7’nci ayak kupaları yine servis alanındaki podyumda dağıtıldı.

Günün en az katılımlı kategorisi olan Formula Junior’da Mert Dalkıran, yarıştaki tek bayan sporcu olan rakibi İzel Karasu karşısında her üç yarışta da zorlanmadı ve damalıyı ilk sıralarda görerek üç yarıştan da tam puan çıkaran isimlerden biri oldu. Üç yarıştan da tam puan çıkarak diğer isim ise, Zekai Özen’di ve mini kategoride liderliği de zirveyi de bırakmadı ve sonuçta sezonu mini kategoride şampiyon olarak kapadı. Zekai ile her üç yarışta da yakın bir rekabet sergilemesine karşın rakibinin savunmasını aşamayan Ömer Asaf Kolot, gün sonunda her üç yarışta da 2’nci olarak toplamda 51 puanın sahibi oldu ve bu kendisine Türkiye 2’nciliği kazandırdı, ancak şampiyonluğu rakibine kaptırdığı için, gün sonunda oldukça üzgündü.

Formula Senior ve Master’lar bir kez daha bir arada start aldılar. Günün son yarışında bir türlü start verilemediği için direktör seramoniyi kesti ve yarışçıları kartlarını bırakıp yanına gelmelerini isteyerek start düzenine uyulması konusunda son kez uyarı yaptı. Senior kategoride günün en rahat ismi Berkay Besler’di ve Avrupa’daki başarılarından sonra bu sezon üçüncü şampiyonluğu Türkiye’de kazandı. Günün ilk yarışında yatık yağmur lastikleri ile piste çıkan ve bu yüzden rakiplerinden Mert Dalkıran’a ilk yarışın zirvesini kaptıran Berkay Besler, günün diğer iki yarışında ise lastik değişimine giderek beklendiği gibi günü çifte birincilikle kapadı. Bu sonuçlarla kariyerinde 5’nci Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Berkay Besler, önceki haftalarda ülkemize Belçika’da ve Avrupa’da çifte şampiyonluk gururu yaşatmıştı.

Berkay’ın kartingteki eğitmeni, koçu, mekaniği, kısaca başarılarındaki en büyük mimarı olan Emre Ergökçen, üçüncü yarış sonrası babası Mehmet Besler’in yanında sporcusu Berkay’a ‘günün hatasını’ sordu, ama cevabını beklemeden hemen kendisi yanıtladı; “bir daha günü geçmiş (yatık) yağmur lastikleri ile piste çıkmamak!” Bu sezon ulusal yarışların pek çoğuna gelemeyen Türkiye Şampiyonu rallicilerden Mehmet Besler, şampiyonluk önceden ilan edilmiş olsa bile son yarışta oğlunun coşkusuna yakından tanık oldu. Senior kategoride ilk yarışın kazanan ismi Mert Dalkıran, son ikinci yarışını 2’nci, son yarışta ise 3’ncü sırada damalı gördü ve günü 2’nci olarak tamamladı. Son yarışın 2’ncisi Gün Taşdelen ise, günün sonunda podyumda 3’ncülük podyumunda yer aldı. Senior’da ilk yarışta yağmurda spin atıp 11’nci sırada finiş gören Üstün Üstünkaya, son yarışta da bir kez spin atmasına karşın son iki yarıştaki 4’ncülükleri ile bir kez daha podyumun dibinde 4’ncü oldu.

5 sporcunun katıldığı Formula master’da Mehmet’lerin çekişmesinde Yaman’a ikinci yarışta zirveyi kaptıran Çınar, ilk ve üçüncü yarışlarda birincilikleri vermeyince kategorisinde günü 1’nci olarak tamamladı. Yaman’ın ilk yarışta tek tur atıp spinle yarışı tamamlayamaması üzerine gün sonunda tabloya yanlış eklenen puanı yapılan ikaz üzerine düzeltildi ve toplamda 43 puana ulaşan Cem Yudulmaz ile birlikte günün 2’nciliğini paylaştı. Süleyman Sırrı Kolot ile Volkan Düzgün de 41 toplam puanları ile klasmanda yer aldılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

161105-kart-day-puan

[metaslider id=33049]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top