Bilal Saygılı’nın Z4 ile ilk zaferi

20161002165405_img_1278

Türkiye Pist Şampiyonası’nın İzmir Park’ta yapılan 5″nci ayak yarışında BMW Z4’ü ile 2″nci olan Borusan Motorsport pilotu Ibrahim Okyay 2’nci sırada finiş gördüğü mücadele sonrasında ve sezonun bitimine bir yarış kala 12 puan farkla Maxi Grup’ta Türkiye Şampiyonluğunu resmen ilan etti. Yine İzmir Park’ta bugün (pazar) yapılacak sezonun son yarışında Okyay, şampiyonluk turu için piste çıkacak.

Borusan Motorsport’ta kiraladığı diğer Z4’e Yunanistan Serres ve İzmir’de yaptığı iki yarışta elini alıştıran İzmirli yarışçılardan Bilal Saygılı, dün (cumartesi) yapıla 5’nci ayak yarışında Maxi grupta birinci olarak kariyerinin en iyi başarılarından birine imzasını attı. Öğleden önce yapılan sıralama turlarında da 52.129 ile İzmir pist rekorunu da kıran Bilal Saygılı, yarışta da çıktığı gibi bitirdi ve 20 tur sonunda 18.25.36’lık toplam zamanla ve en yakın rakibi ve bu sezonun erken şampiyonu İbrahim Okyay’ın 0.35 salise önünde damalıyı ilk sırada gördü.

Bılal Saygılı, bu yarıştan sonra, aynı yarışta 3’ncü olan geçen sezonun maxi grup şampiyonu Ümit Ulkü’yü de 62 puanda yakaladı ve Türkiye 2’nciliğine ortak oldu. Bugünkü yarışta maxi grupta şampiyon da belli olduğu için, tüm gözler 2’ncilik rekabetine odaklanacak ve Ümit Ülkü ile Bilal Saygılı’dan kim diğerinin önünde damalı önce görürse sezonu Türkiye 2’ncisi olarak tsmamlayacak. TPŞ’nın dün yapılan 5’nci ayak ilk yarışında 18.33.270 ile Ümit Ülkü 3’ncü olurken, 43 saniye ardından Ahmet Mutlubaş 4’ncü, 1 tur farkla Muhammed Ali Ülkü 5’nci sırada finish görürkrn, Taner Şengezener 3’ncü turda yarışı bıraktı. Maxi grupta sezonun son yarışı için start bugün öğleden sonra verilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Izmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top