Prokop, Meksika’da WRC’ye geri dönüyor

131220-wrc-prokop

Çek rallici Martin Prokop, sezonun üçüncü rallisi olan Portekiz’de WRC’ye geri dönüyor. Wrc.com’un haberine göre, 33 yaşındaki Çek pilot, 2005 yılından bu yana WRC’de düzenli olarak yarıştı, ancak bu sezon 14’ncü bitirdiği Dakar Rallisi nedeni ile sezonun ilk iki WRC randevusunu kaçırdı.

2014 yılında 6’ıncı sırada tamamladığı Meksika’da Fiesta RS ile yarışacak olan Prokop’un dışında Mart ayının ilk haftasındaki randevu için halihazırda 30 kayıt yapıldı. Volkswagen Ogier, Latvala ve Mikkelsen’ı, Hyundai  ise Thierry Neuville, Dani Sordo ve Hayden Paddon’ı  Meksika’da yarıştıracak.

WRC 2 şampiyonu Nasser Al-Attiyah Fiesta R5’le,  Finlandiya’dan Teemu Suninen Skoda Fabia R5 ile, Meksika’dan Ricardo Triviño da Fiesta ile katılacaklar. Katarlı Abdulaziz Al-Kuwari ve Perulu Nicolas Fuchs de rekabete dahil olacaklar isimler arasında.

Mexico City’nin 400 kuzey batısında ve ülkenin beşinci büyük şehri olan Leoan merkezli ralli, Leon Sierra de Lobos ve Sierra de Guanajuatoda dağlar, kuzeyde ve doğuda tanıdık topraklarda geçecek. Pitoresk Guanajuato’da start, ​ Perşembe gecesi başlayacak. Cuma günkü ayak, daha sonra tekrarlanan etapları içeriyor. Son iki gün León’a yakın olan etaplar ve son ayak Cumartesi ise bazı etaplar yeniden geçilecek.

Meksika’da 30 dereceye yaklaşan sıcaklıklar, motor ve şanzıman üzerinde stres yaratıcı etkenler. 2737 rakım ile sezonun en yüksek noktasına çıkılacağından, motorlarda yüzde  20 güç kaybı kaçınılmaz olacak. Etaplarda yol boyunca çokça bulunan beton menfezler, araçlar için ciddi hasar nedeni olabilir. Etapların zemini kaba değil, ancak ikinci geçişlerde zorlayabilir. Sert bileşimli lastikler, yüksek sıcaklık ve zorlu yollar için ideal tercih.

İlk kez 1979 yılında düzenlenen ralli, 1998 yılında Leon’a taşındı ve 2004 yılında WRC’ye katıldı. 2007’de, 850 km toplam mesafe ile WRC tarihinin en kısa rallisi oldu. Fransız rallici Sébastien Loeb, 2006 ve 2012 yılları arasında (WRC’deki rotasyon nedeniyle 2009 yılında yapılmadı) 6 galibiyetlik zor bir seriye imza attı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top