Ogier’dan üst üste üçüncü “Monte Carlo” zaferi!

161124-WRC-MC-VW-D3-1

Sezonun açılış randevusu olan Monte Carlo rallisi, beklendiği gibi yine ve yeniden Sebatian Ogier’ın üst üste üçüncü kez zaferi ile tamamlandı. Takım arkadaşı Andreas Mikkelsen, Volkswagen’e bir kez daha 1-2’lik zaferi kazandıran isim oldu. Ogier kariyerinde 40 rallide 35’nci zaferini kutlarken, Mikkelsen, 15’nci podyum zaferini kazandı ve bu aynı zamanda Mikkelsen’in yeni kopilotu Anders Jaeger ile ilk podyumu olarak ta kayda geçti.

Monte Carlo’yu üç yıl üst üste kazanan Sébastien Ogier, bu başarısıyla Sandro Munari, Tommi Mäkinen, Sébastien Loeb ve Walter Rohrl ile birlikte Dünya Ralli Şampiyonası tarihinde arkaya Ralli Monte Carlo üç kez kazanan 5’nci sürücü olarak ralli efsaneleri arasına katıldı. 40 rallide 35 zafer kazanan Polo R WRC, yüzde 87.5 gibi etkileyici bir galibiyet oranı ile ralli tarihinin en başarılı otomobili oldu.

Bu yılki yarış, tipik bir ‘Monte’ rekabetiydi. Buz ve kar üzerinde kuru veya ıslak asfaltta mücadele edildi. 16 özel etapta ve zamana karşı sürülen 377,59 kilometrede, sürücüler lastik seçiminde zorlandılar. Volkswagen pilotları, ‘buz casusları’, Bernt Kollevold, Simon Jean Joseph ve Toni Gardemeister tarafından verilen raporlara pilotlar harfiyen uydu.

Ogier, bonus puan kazandıran güç etabını, uygulamanın başından bu yana 26’ncı kez kazandı ve hanesine ilave puanlar yazdırdı. Andreas Mikkelsen de güç etabını üçüncü sırada tamamladı. Jari-Matti Latvala için, Ralli Monte Carlo Cumartesi günü bir hayal kırıklığı sona erdi. Bir hendeğe savruldu, yoldan çıktı. Bu süreçte, hafif darbeler aldı ve seyircilerin desteği ile kısa sürede kurtuldu. Ancak Polo’sundaki hasar  nedeniyle bir sonraki özel etap kontrol noktasına geç gelen Latvala için ralli erken sonlandı.  Kurallarda belirtildiği şekilde Finli pilot daha sonra para cezasına çarptırıldı.

Yarıştan sonra Sébastien Ogier “Monte Carlo burada kazanmak benim için duygusal bir an! Üçüncü kez, bu ikonik ralliyi kazanmak, tarif edilemez bir duygu. Koşullar çok zordu. Etaplar buzlu ve kaygandı. Bu başarıdan dolayı gerçekten çok mutluyum. Bu hafta sonu harika bir iş çıkardık. Tüm ekibe teşekkür etmek istiyorum. Benim buz casusları müthiş idi. Jean Joseph Simon ‘Monte’ de ilk kez burada benim için bir iş yapıyordu. Yolların son durumuna ilişkin doğru tahminleri bize vermek, gerçekten zor oldu. Polo süper iş çıkardı. Ve bizler için mükemmel bir hafta sonu oldu. Julien ve bana çok sık tezahürat yapan hayranlarımız vardı!” derken, Jari-Matti Latvala ise, “Seyirci ve yarışçıların güvenliği her rallide öncelikli olmalı. Biz gelecekte bu tür durumları önlemek için mümkün olan her şeyi yapacağız” diye konuştu.

Andreas Mikkelsen, de “WRC sezonu için kesinlikle harika bir başlangıç oldu” dedi ve ekledi; “Yeni kopilotum, Anders Jaeger ile ilk rallimizde kürsüye çıkmamız harika oldu! Ben, Anders’in yetenekli olduğunu biliyordum, ama mükemmel bir iş çıkardı. Tipik bir ‘Monte’ idi. Asfalt, kuru buz ve kar arasında değişen hava ve değişen yol koşullarında pek çok değişiklik vardı. Notlarımızda pek çok kez değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Her zaman uyanık olmak zorundaydık. Tüm ekip mükemmel bir iş yaptı. Özetle; kesinlikle harika bir gün oldu, bizim için” diye özetledi. Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito ise, takımı başındaki son ralliden sonra “1-2 zaferle yeni sezona başlamak, muhteşem bir başarı. Bunu yapmak için tüm ekip, lojistikçiler, catering ve fizyo ekibi, mühendisler, mekanik ve buz casuslar arasında mükemmel bir iletişim vardı. Ekibimizin uyumu kesinlikle harikaydı. 1-2’yi hak ettik, bundan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Monte Carlo Rallisi Genel Klasmanı
1. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, 3h 49m 53.1s
2. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 1m 54.5s
3. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (B/B), Hyundai, + 3m 17.9s
4. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 4m 47.7s
5. Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau (F/F), Citroën, + 7m 35.6s
6. Dani Sordo/Marc Martí (E/E), Hyundai, + 10m 35.5s
7. Ott Tänak/Raigo Mõlder (EST/EST), Ford, + 11m 39.9s
8. Elfyn Evans/Craig Parry (GB/GB), Ford, + 18m 30.8s
9. Esapekka Lappi/Janne Ferm (FIN/FIN), Škoda, + 20m 41.0s
10. Armin Kremer/Pirmin Winklhofer (D/D), Škoda, + 20m 43.9s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top