Ümit Ülkü, maxi de de şampiyon!

IMG_3260

Ümit Ülkü, maxi grupta bir kez daha şampiyon!

Türkiye Pist Şampiyonası’nda 2015 sezonu İstanbul’da sona erdi. Ağırlıklı olarak İzmirli yarışçıların Porsche’ları ile katıldıkları maxi grup rekabetinin İstanbul Park’taki son ayak yarışlarında da 5 yarışçı mücadele etti. 6’ncı ayakta koşulan her iki yarışta da birincilik kupalarının sahibi olan son şampiyon Ümit Ülkü, sezonu kariyerine yeni bir şampiyonluk daha ekleyerek tamamladı.

Cumartesi günü yapılan ilk yarışta startla birlikte liderliği alan ve 10 turluk mücadeleyi 20.16.217’lik toplam zamanıyla ilk sırada tamamlayan Ümit Ülkü, yağmurda koşulan yarışta 2.13.463’lük en iyi tur zamanıyla dikkat çekti. 20.44.219’luk toplam zamanıyla ve birincinin 28 saniye ardından 2’nci sırada damalı gören Ahmet Mutlubaş’ın 25.8 saniye ardından da Galip Atar 21.10.066 ile 6’ncı ayak 1’nci yarışın podyumunda 3’ncü sırada finiş gördü.

IMG_3239

Galip Atar ve Ümit Ülkü

Sezonun ilk yarısında iş yoğunluğu nedeniyle rekabete dahil olamayan İzmirli genç yarışçı Ali Özerinç, 10 tur boyunca Galip Atar ile yakın mücadele sergilediği yarışta rakibinin ataklarına savunma yapmak zorunda kalırken zorlandı ama 6 saniye farkla ve 21.16.203’lük toplam zamanıyla podyumun hemen ardından 4’ncü sırada yer buldu. İzmir’deki 4’ncü ayak ilk yarışında şanzımanı arıza yapınca şampiyona için ciddi kayıp yaşayan Bilal Saygılı, İstanbul Park’taki 6’ncı ayak yarışlarının ilkinde de son turda spin attıktan sonra pite girdi ve piste geri dönmediği için yarışı tamamlayamadı.

Renkli kişiliği ile otomobil sporlarında öne çıkan oyuncu Ümit Erdem, bu kez İstanbul Park’ta maxi grupta Ülkü Motorsport’un Porsche’si ile rekabete renk kattı. Kuru ıslak asfaltta zaman zaman tutunma sorunları yaşayan Erdim, iki kez de ciddi spin atıp zaman kaybetti. 10 Tur sonunda 21.33.225 ile damalıyı gören Ümit Erdim, Ali Özerinç’in 17 saniye ardından yarışı 5’nci sırada tamamladı.

IMG_3014

Ahmet Mutlubaş ve Ümit Ülkü

Maxi grupta 6’ncı ayak ikinci yarışında yağmurun da etkisi ile asfalt daha da kayganlaştı. Porsche’lara yağmur lastiklerinin takıldığı ve yine 10 turda tamamlanan yarışın birincisi 19.27.865 ile bir kez daha Ümit Ülkü oldu. Böylece 6’ncı ayaktan çifte zaferle ayrılan Ümit Ülkü, Süper grupta olduğu gibi Maxi grupta da sezonu şampiyon olarak kapadı. Podyumun 2’nci basamağı için Ahmet Mutlubaş ile Galip Atar arasındaki mücadele bu kez daha renkli geçti. Yarış içinde birbirlerini sırayla geçip ikincilik şansını zorlayan yarışçılar arasında son gülen Ahmet Mutlubaş oldu.

IMG_3273

Bilal Saygılı

Yarış birincisinin 31.4 saniye ardından 2’nci sırada  damalıya ulaşan Ahmet Mutlubaş’ın sadece 6.1 saniye ardından da Galip Atar 3’ncü olarak finiş yaptı. Günün ilk yarışında son turda klasmanda yer alamayan Bilal Saygılı pistin biraz daha ıslak hale dönmesi ile daha rahat bir yarış çıkardı ve 20.06.906 toplam zamanıyla podyumun sadece 1,5 saniye ardından ve 4’ncü olarak tamamladı. Islak asfaltın daha tedirgin ettiği sezonun son yarışında Ali Özerinç, 20.49.932 ile ve Bilal Saygılı’nın 43 saniye ardında yarışı 5’nci sırada bitirirken, oyuncu yarışçı Ümit Erdim de ilk turda spin attıktan sonra pist’e girdi ve yarışa geri dönmedi. Tüm yarışların tamamlanmasından sonra günün podyumları için ödül töreni yapıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

logo-umit-ulkufoto-logo-galip-atarfoto-logo-ahmet-mutlubasfoto-logo-bilal-saygili

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top