40 Klasik, Cumhuriyet Rallisi için start alıyor!

151022-klasik-afis

İstanbul Klasik Otomobil Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Klasik Rallisi, bu yıl, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıl dönümü anısına 23-24 Ekim tarihlerinde İstanbul-Çanakkale arasında gerçekleştirilecek. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etkinlik kategorisinde düzenlenen Cumhuriyet Rallisi’nde klasikler 23 Ekim Cuma günü İstanbul’dan Gelibolu Yarımadası’na doğru yola çıkacaklar.

46 ekibin kayıt yaptırdığı rallide, yol boyunca belirlenen etaplarda yarışacak araçların ilk gün finish noktası Gelibolu Yarımadası’nda Şehitler Abidesi olacak. Geçmişe saygı ve gelecekte huzur ve barış dileklerinin paylaşılacağı Abide ziyaretinden sonra Çanakkale’ye geçilecek. İkinci gün Çanakkale içinden start alacak olan Cumhuriyet Rallisi’nde yarışacak ekipler, Çanakkale-Babakale arasında ilerleyerek akşam Çanakkale içinde finish noktasına ulaşacaklar. Ödül töreni ve gala yemeği 24 Ekim Cumartesi gecesi Çanakkale’de gerçekleştirilecek.

Aralarında Ahmet Öngün, Erdal Tokcan, Haluk Ünsal gibi ralli dünyasının tanınmış simalarının da yer aldığı 40 ekipten önce parkura çıkacak olan öncü aracın direksiyonunda Ralli Dünyası Dergisi başyazarı Şevki Gökerman olurken, eşi Duygu Gökerman da kendisine eşlik edecek. Rallinin programına göre, Cuma sabah 7-9 saatleri arasın teknik kontrol yapılacak, ardından da yarışmacılara brifing verilecek ve basın toplantısı gerçekleştirilecek. İlk gün start saat 10’da İstanbul’da, finish ise Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale Şehitleri Abidesi’nde gerçekleştirilecek. İkinci gün (cumartesi) start sabah 10’da Çanakkale’den verilecek, 18’de İstanbul’da sona erecek.

151022-klasik-kayit

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top