Kartingte sezon Körfez’de kapandı

151018-tks-6-podyum

Türkiye Karting Şampiyonası, Körfez Yarış Pisti’nde yapılan 6’ncı ayak yarışları ile birlikte tamamlandı. Sezonun son yarış haftasında, mini kategoride Pars Erol Edem, Formula Jiunior’da Mert Dalkıran, Formula Senior’da Berkay Besler, Formula Masters’da Mehmet Yaman ve DD2’de Berk Durak son haftayı birinciliklerle kapadılar. V1 Challenge’ın son ayak yarışları ile aynı gün koşulan 6’ncı ayak karting yarışlarındaki rekabet, özellikle 7 sporcunun mücadele ettiği mini kategoride had safhadaydı.

Pars Ömer Erdem, günün üç yarışından ikisinde damalıyı ilk gören oldu, bir yarışı da 2’nci sırada tamamladı ve üç yarış sonunda toplamda 57 puanla mini kategoride günün birincilik kupasını kazandı. Mini’de iki 2’ncilik ve 1 birincilik kazanan Zekai Önen 54 puanla podyumda ikinci sırada yer alırken, yarışlarda sırasıyla 5-4-3’ncülükler elde eden ve toplamda 39 puana ulaşan Efe Han Kaptanoğlu, mini kategoride 3’ncülük kupasını kaldırdı.

Mini kategorinin en şanssız ismi, Ömer Asaf Kolot oldu. İlk yarışı 3’ncü sırada tamamlayan Ömer Asaf, ikinci yarışta rakiplerinden tam dört kez temas yaşadığı için çok dertliydi ve bunun için de Formula Master’de yarışan babasına derin serzenişlerde bulundu. Günün son yarışında ise, Ömer Asaf, pistin deniz tarafındaki düzlüğünde yine bir rakibinin teması ile kendini asfalt dışında buldu ve bariyerlere bindirerek yarış dışı kalan minik pilotu teselli etmek, yine babasına düştü. Üç yarış sonunda 34 puan toplayabilen Ömer Asaf Kolot, son haftayı 6’ncı sırada tamamlayabildi.

İki sporcunun mücadele ettikleri Formula junior’da, Mert Dalkıran, 3’te 3 yaparken, tek rakibi ve kartingin tek bayan sporcusu İzel Karasu son yarışta zincir kırıp kalınca direktör, turların tamamlanmasını bekletmeden yarışı sonlandırdı. Gün sonunda, 60 tam puanla Dalkıran 1’ncilik, 46 puanla İzel ise 2’ncilik kupalarını aldılar.

Formula senior’da 4 sporcu rekabet etti; şampiyonluğunu erken ilan eden milli sporcumuz Berkay Besler, son yarış haftasında da 3’te 3 yaptı ve 60 tam puanla bu sezon bir kez daha birincilik kupası ile eve döndü ve şampiyonluğunu tescilledi. Formula Junior’da yarıştıktan sonra Formula senior’da da piste çıkan Mert Dalkıran, üç yarışta da Besler’in ardından 2’ncilikleri kazandı ve 51 puanla günün 2’ncisi oldu. İlk iki yarışta üçüncü, son yarışta ise 4’ncü olan Güney Altuner de, 43 toplam puanla Formula senior’un podyumunda 3’ncülük kupası ile poz verdi.

Üç sporcunun yarıştığı formula masters’da Mehmet Yaman, günün 3’te 3 yapan diğer bir pilotu olarak 60 tam puanla 1’ncilik kupasını, 3 yarışta da 2’nci olarak podyum gören Süleyman Sırrı Kolot 51 puanla 2’ncilik kupasını kaldırdılar.  45 Puanla Hüseyin Yıldırım, masters 3’ncülük kupasının sahibi oldu.

DD2 kategorisinde de son yarış haftasında 3 sporcu piste çıktı. Berk Durak, 3 yarışta da rakiplerinden önde damalı gördü ve 102 puanla günün birincisi oldu. Kerem Zengin 99 puanla 2’ncilik, Mehmet Çınar ise 96 puanla 3’ncülük kupasını kaldırdı. Rotax Max Challenge’daki sezon başarısından dolayı Berk Durak ve Kerem Zengin’in, Portekiz’de yapılacak olan Rotax Max Challenge Dünya Kupası yarışına katılacakları açıklandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top