Avustralya’da Ogier-Latvala, güle oynaya!

150914-wrc-aust-vw

Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 10’ncu randevusu, 24’ncü Avustralya Rallisi’nde Volkswagen, 1-2-4 sıralarda finişe gelerek, bir kez daha podyumu rakiplerine dar ettiler. Takımın Fransız pilotu Sebastien Ogier, takım arkadaşı Jari-Matti Latvala’nın 12,3 saniye önünde 1’nci olurken, Kris Meeke, VW’nin üçüncü pilotu Andreas Mikkelsen’in 20.3 saniye önünde ve 3’ncü sırada finiş görerek podyumun son basamağını Alman ekibine kaptırmadı.

10-13 Eylül tarihlerinde Avustralya’nın Harbour eyaletinde 311 km’lik toprak etaplarda gerçekleştirilen Avustralya Rallisi, WRC, WRC2 ve WRC3’e puan taşımasına karşın 26 ekibin ilgisini çekebildi. Dört ekip yarışı bitiremezken, 22’si finişe ulaşabildi. Rallinin ilk üç etabında en iyi zamanları yaparak seriye bağlayan ve liderliği eline alan Dani Sordo, 4’ncü etapta liderliği Kris Meeke’ye devretti. VW pilotu Latvala, 8’nci etaptan sonra liderliğe ele alsa da, bir sonraki etapya yeniden Meeke’ye bıraktı.

150914-wrc-aust-gk12’nci etapta rallinin zirvesi son şampiyon ve bu sezonun da ilan edilmemiş şampiyonu olan Sebastien Ogier sahneye çıktı ve bir kez daha finişte birincilik şampanyasını patlattı. Ogier, rallinin 8 etabında en iyi zamanları yaparken, Latvala 3, Paddon 2 ve Meeke 1 etapta en iyi zamanlarla tamamladılar. Ogier, Avustralya sonrası liderliğini puan farkını daha da açarak sürdürdü.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top