Ülkü motorsport ekibinin yeni hedefi, Çek Cumhuriyeti’nden şampiyon dönmek!

yaris

Bu yıl uluslararası birçok arenada Türkiye’nin gururu olan Ülkü Motorsport Ekibi göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Ulusal olarak düzenlenen tırmanma yarışlarında 6. kez pist rekoru kırarak birinciliği kimseye bırakmayan ekip, ülkemizi Avrupa’da da başarı ile temsil ediyor.  Onlarca yarıştan başarılı sonuçlar elde eden Ülkü Motorsport takımı için yeni hedef Çek Cumhuriyeti’nde bayrağımızı birincilik ile dalgalandırmak.

ETCC (Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası)’nin Haziran ayında Slovakya’da düzenlenen ayağında BMW E90 320 TC ile 9 tur sonunda ikinciliği kazanan Ümit Ülkü,  aynı yarışın 11 turluk ayağında da pozisyonunu korumayı başarabilmişti. Ülkemize ikincilik ödülü ile dönen Ümit Ülkü aynı şampiyonanın Fransa’daki ayağında da başarı çıtasını yükseltti.

Aynı şampiyonanın diğer bir etabı olan ve Fransa’nın Paul Richard Pisti’nde düzenlenen yarışta, milli simgemiz haline gelen Ümit Ülkü, yine ikincilik ödülüyle göğsümüzü kabartmayı başarmıştı. Çok zorlu bir etabın sonunda diğer yarışmacıları gerisinde bırakan Ülkü; ödül töreninde Türk bayrağımızı da dalgalandırmayı unutmadı.

Temmuz ayında ise ilki düzenlenen Porsche Super Sports Cup ve Endurance’ta üçüncülük kazanan Ülkü, aynı yarışın Ağustos ayında düzenlenen Almanya etabında ise çıkan teknik sorunlar sebebi ile yarışmaya katılamamasına rağmen, Ülkü Motorsport takımı; Galip Atar’ın üstün performansı sonucunda üçüncü olarak yarışı tamamlamıştı.

Daha önceki birçok yarışmada uluslararası başarılar elde eden ekip, 2015 Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası (ETCC)’nın 4. ayağı için Çek Cumhuriyeti’ne gidiyor.  5-6 Eylül tarihlerinde Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde düzenlenecek olan yarış Ülkü Motorsport ekibinin hedefi şampiyonluk. (Ülkü MS)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top