Ümit Ülkü, Çankaya’da da ilklere imza attı

Ümit Ülkü, Çankaya'dan yine çifte kupa ile eve döndü

Ümit Ülkü, Çankaya’dan yine çifte kupa ile eve döndü

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın beşinci ayağı olan Çankaya Tırmanma Yarışı’nda dört kategorinin üçünde 1’nci, birinde ise 2’nci olan Ülkü Motor Spor Kulübü sporcuları, Ankara’nın kupalarını da İzmir’e taşıdılar! Takım kaptanı ve pist şampiyonlarından Ümit Ülkü, Porsche’si ile hem kendi kategorisinde birincilik ve hem de günün en iyi zaman kupası olmak üzere yine çifte kupa kaldırırken, takım arkadaşı Galip Atar da kendi kategorisinde kazandığı birincilik kupasının yanı sıra, finişten sonra servis alanında düzenlenen ve Almanya’daki Porsche Süper Sport Cup yarışındaki 3’ncülüğünü de kesilen pasta ile birlikte ve tüm ekipçe bir kez daha kutladılar.

Ümit Ülkü, Çankaya'da da ilklere imza attı

Ülkü, Çankaya’da ilklere imza attı

Ankara Elmadağ Kayak Merkezi mevkiinden Kömürcü köyüne inen asfalt yolda ilk kez düzenlenen yarışın 6 km’lik parkuru bu yıl yapılan sıfır asfaltı ile ‘kaymak’ tadındaydı fakat yolun ikinci yarısında yamaçların derin olması nedeniyle de kenarlarda bariyer olmamasından dolayı tüm yarışçıları fazlasıyla tedirgin etti. Ümit Ülkü‘nün ilk çıkışta kaydettiği 3.12.018‘lik zaman, kendisine hem günün en iyi zamanı kupasını kazandırdı ve hem de parkurun ilk best’i olarak tarihe not düşüldü. Ümit Ülkü, önceki yarış olan İzmir Kemalpaşa’da olduğu gibi, yeni bir parkurda ilk kez kazanmayı Ankara Çankaya’da sürdürerek ilklere imzasını atmayı sürdürdü ve adını yarışların kütüklerine ilk sıradan çaktırdı.

Galip Atar, k2'de 1'nciliği kaptırmadı

Galip Atar, k2’de 1’nciliği kaptırmadı

12 Sporcunun katıldığı Çankaya tırmanma yarışı açık, güneşli fakat finiş noktası ile servis alanındaki yüksek rakımdan dolayı rüzgarlı bir havada yapıldı. Kuru asfalt parkur fazlasıyla süratli, ancak bir iki noktasındaki meyiller nedeniyle de riskliydi. Bazı virajların tam  görünüm vermemesi ve bu virajların arkasının hafif uçurum olması, doğal olarak pek çok yaşçının ayağını gazdan çekmesine neden oldu. Ülkü Motor Spor Kulübü kaptanı Ümit Ülkü, organizatör kulüp yetkililerine parkuru değerlendirirken, kendi sporcularına risk almamalarını ve fazla gazlamamalarını söylediğini iletti.

İsmet Toktaş, kategorisinde 2'nci oldu

İsmet Toktaş, K3’de 2’nci oldu

Dört yarışçının mücadele ettiği K1’de, 7.33.276 toplam zamanı ile Engin Apaydın, yine dört yarışçının start aldığı K2’de 7.18.904 toplam zamanı ile Galip Atar, ikişer sporcunun rekabet ettikleri K3’te Refik Bozkurt 6.45.596 toplam zamanı ile ve K4’de Ümit Ülkü 6.25.508 toplam zamanı ile birincilikleri kazanan isimler oldular. Ülkü Motorsporları Kulübü’nün Bursalı sporcusu İsmet Toktaş, toplamda 10 saniye farkla K3’de 2’ncilik kupası ve puanlarını kazandı. Pegasus Racing’in Punto S1600’ü ile yarışan Hakan Yuva, ikinci çıkışında fodepar yaptığı için hemen geri dönüp ikinci kez start aldı ve 10 saniye fodepar cezası dahil toplam zamanıyla Ümit Ülkü‘nün Porsche’sinin toplamda yarım dakika ardından K4’de yarışı 2’nci sırada tamamladı. Start alan 12 yarışçının tamamı finiş gördü, bunlardan 10’u kupa aldı. Sezonun son tırmanma yarışı iki hafta sonra Düzce Hendek’te yapılacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top