Uşak’ta ilk karting yarışında start zamanı

150815-usak-kart-berkay

Milli sporcumuz Berkay Besler

Türkiye Karting Şampiyonası’nın dördüncü hafta yarışları, antrenman ve sıralama turları ile başladı. Uşak’ta ilk kez düzenlenen karting yarışlarına, Uşak Beldiyespor’un, şehrin İzmir çıkışında 8’nci km’sinde kurulu süpermoto pisti ilk kez ev sahipliği yapıyor.

Açık, güneşli ve sıcak bir sabah antrnman için piste çıkan kartçılar, sıralama turları esnasında kararan ve inceden çiseleyen yağmurla birlikte endişelense de, gri bulutlar henüz pistin asfaltına temas etmedi.

Programa göre, antrenman turlaının tamamlanmasından hemen sonra sıralama turlarına geçildi. Yarış sabahı çıkarılan bültenle, yarışmacısı olmadığı için formula junior kategorisi için bu yarışta klasman açılmadığı ilan edildi.

Gülhüseyin sıralamada DD2'nin 5'ncisi oldu

Gülhüseyin sıralamada DD2’nin 5’ncisi oldu

6 mini, 3 formula senior, 4 formula master ve 7 de DD2 kategorisinde olmak üzere 20 kartçının katıldıkları Uşak yarışında, sıralama turlarının en hızlıları mini kategoride Ömer Asaf Kolot, DD2’de Asrın Rodi Pak, formula senior’de Berkay Besler ve formula master kategorisinde Mehmet Yaman, günün en iyi tur zamanları yaparak, ilk yarışın pole pozisyonlarına yerleştiler.

Sıralama turlarının tamamlanması ile birlikte önce DD2’ler, ardınan Miniler ve en son olarak ta formula senior ve master’lar piste çıkarak ilk yarışları için mücadele edecekler. Uşak pistinde miniler 12, diğer tüm kategorilerde ise 19’ar tur atılacak. Dördüncü hafta yarışlarının iki ve üçüncü yarışları ise pazar günü aynı piste koşulacak.

Aydın Hoşgör | Uşak

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Arşiv

Go To Top