Ülkü Motorspor, Avrupa takımını 3’ledi!

Ümit Ülkü, Galip Atar ve Bilal Saygılı

Ümit Ülkü, Galip Atar ve Bilal Saygılı

İzmir Ülkü Motorspor takımı, bu sezon tecrübe kazanmak adına ilk kez açıldığı yurt dışında bir yandan kupa ve puanlar kazanırken, diğer yandan da ekibi genişleterek çıtayı yükseltiyor!

Takımın ‘kaptanı’, son üç yılın Türkiye Pist Maxi Şampiyonu Ümit Ülkü ve 2014 Tosfed Kupası K2 Şampiyonu Galip Atar’ın, tecrübe senelerinde hem Porsche GT3’leri ile Porsche Cup Merkez Avrupa Şampiyonası ve hem de BMW’leri ile Avrupa Binek Otomobiller Şampiyonası (ETCC) olmak üzere iki farklı kulvarda ve sık aralıklarla çıktıkları Avrupa seferlerinden hem kendi namlarına puan ve kupa, hem de ETCC’de Türkiye adına yüksek puanlar kazandırması, takımın yurt dışı kadrosunu 3’lemesine vesile oldu.

Ülkü Motorspor adına ulusal şampiyonalarda Porsche GT3’ü ile yarışlara katılan İzmirli yarışçılardan Bilal Saygılı, takım arkadaşları Ümit Ülkü ve Galip Atar ile birlikte Porsche GT3 Merkez Avrupa Kupası’nın sıradaki yarışına 3’lü katılım gösterecekler. Avusturya’nın Redbull pistinde koşulacak olan Porsche GT3 Cup yarışında, takımın üç pilotu da Porsche Gt3’leri ile start alacaklar.

Takım kaptanı Ümit Ülkü, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, “takım pilotlarından Bilal Saygılı’yı da yurt dışı pistlere ısındırdıklarını, bundan sonraki yarışlarda kupa ve puanları artarak kazanacaklarını” söyledi. Önceki hafta bir ameliyat geçirdiği için ulusal şampiyonanın 2’nci ayak yarışlarına katılamayan Bilal Saygılı’nın şampiyonada avantaj kaybetmemesi adına, takım arkadaşları da kayıt yaptırmayınca 2’nci Ayak’ta Maxi Grup yarışı yapılamamıştı. Bilal Saygılı, eski sağlığına kavuşması üzerine hem ulusal ve hem de yurt dışı yarışlara katılmak için İzmir Park’ta antrenman yapmaya başladı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top