Dört dörtlük Mutlubaş!

150705-korfez-mutlubas

İzmirli yarışçı Ahmet Mutlubaş, 4’te 4 yaparak pistte rakiplerine kupa bırakmadı. Çifte Honda Type R’ı ile Körfez Yarış Pisti’nde yapılan Türkiye Pist Şampiyonası Süper Grup ve Türkiye Pist Kupası 2’nci Ayak yarışlarında kusursuz bir hafta sonu yaşayan ve iki günde pistte toplamda 300’e yakın tur atarak inanılmaz bir performans sergileyen Ahmet Mutlubaş, 4 birincilik kupası ve 20’şer tam puanlarla hem eve mutlu döndü, hem de liderliklerini korudu. Ahmet Mutlubaş, kazandığı tam puanların yanı sıra, rakiplerinin ciddi puan kayıplarıyla da hem TPŞ ve hem de TPK’sında iddiasını daha da güçlendirdi. Gün sonunda Ralli Ajansı’na verdiği röportajda mutluluğunu gizlemeyen Ahmet Mutlubaş, sezon başında açıkladığı şampiyonluk hedefine de bir adım daha yaklaştığını söyledi.

150705-korfez-umit

Ümit Ülkü, Körfez’de şanssızdı

Körfez’de öğleden sonra yapılan 2’nci Ayak ikinci yarışlarda günün şanssız isimleri Ülkü Motor Sporları’nın iki şampiyon ismi Ümit Ülkü ve Galip Atar oldular. Ülkemizi yurt dışında iki kulvarda birden, hem Porsche GT3 Cup’ta ve hem de Avrupa Binek Otomobiller Kupası’nda başarıyla temsil ederek ilk sezonlarında kazandıkları kupa ve puanlarla gündem yaratan Ümit Ülkü ve Galip Atar, son Fransa yarışından sonra BMW’lerini yurt dışından getirmeyerek ulusal şampiyonalar için farklı bir yöntem izlediler. Ümit Ülkü, iki sezon önce de direksiyonuna geçtiği ve birincilikler kazandığı Renault Maxi Megane’ı hem kendisi ve hem de aynı aracın ikizini takım arkadaşı Galip Atar için Pegasus Racing’den kiralayarak, yoğun Avrupa programı ile yakın düşen 2’nci ayak yarışlarında puan kaybı yaşamamayı hedefledi.

Ümit kaçtı, Ahmet 18 tur kovaladı

Ümit kaçtı, Ahmet 18 tur kovaladı

Ancak, İzmirli şampiyonlar için Körfez’de her şey yolunda gitmedi! İlk gün (cumartesi) sıralama turlarında başlayan mekanik problemler, Megane’nın kayış koparması ile başladı, ikinci gün de frenlerde devam etti. Galip Atar, Megane’ı sıralama turlarında sorun yaşayınca, takım arkadaşlarından İsmet Toktaş’dan Mazda 3’ünü istedi ve sırlama turlarına çıktı ancak sorunlar burada da peşini bırakmadı. Galip Atar, çifte darbe sonrası Pazar günkü yarışlarda start alamayarak Körfez’den puansız ayrıldı. Ümit Ülkü de cumartesi günü test sürüşlerinde kayış kopartması sonrası yaşadığı motor problemiyle pit’ten çıkıp sıralama turlarına katılamadı ve Pazar günü yarışlarda en arkadan start aldı. Ümit Ülkü, diğer Megane’dan aktarılan motorla Pazar günü çıktığı ilk yarışta frenleri tutmayınca iki kez yol dışına çıktı ve çimenlerde gezindi.

Megane motoru

Megane motoru

Tecrübesi ile her ikisinde de aracını yeniden asfalta döndürebilmeyi başaran Ümit Ülkü, ilk yarışı son sırada da olsa tamamladı. Günün ikinci yarışında rakibi Ahmet Mutlubaş’ın ataklarına karşı yarışın başında ele aldığı liderliği sondan ikinci tura kadar başarıyla savunan Ümit Ülkü, önce ve yine frenleri ile boğuştu, ardından da bir kez daha kayış kopartan motoru nedeniyle 18’nci turda pite girmek zorunda kalarak ikinci yarıştan puan alamadı. Hafta sonundan şampiyonaya sadece 5 puan taşıyabilen Ümit Ülkü, yarış sonrası ajansa verdiği röportajda şampiyona için avantaj yitirdiklerini kabul etti ancak koşulacak 4 ayaktaki 8 yarışa dikkat çekip, şampiyonluk hedeflerinden henüz uzaklaşmadıklarını savundu.

İsmet Toktaş podyumdan inmedi

İsmet Toktaş podyumdan inmedi

Honda Type R’ı ile hem ulusal şampiyona ve hem de kupa yarışlarında çifte start alan Bursalı İsmet Toktaş ta mekanik sorunlar yaşadığı 2’nci ayak yarışlarından mutsuz ayrıldı. Körfez’e Mazda 3’ünü de getirten ve iki farklı yarışta iki farklı aracıyla yarışmayı planlayan İsmet Toktaş, ilk gün sorunu giderilen Mazda’sını, kendi aracı (Megane) ile sıralamaya çıkamayan takım arkadaşı Galip Atar’ın kullanımına verdi ancak sıralama turları sırasında Mazda’nın mekanik sorunlarının nüksetmesi üzerine hem Galip Atar ve hem de İsmet Toktaş hayal kırıklığı yaşadılar.

Ülkü takımı

Ülkü takımı

Pazar günkü yarışlarda Honda’sı ile çifte start alan İsmet Toktaş, sol ön amortisörü patlayınca asfaltta gezinen aracıyla istediği performansı sergileyemedi. İsmet Toktaş, TPŞ’de genç rakibi Sarp Kuzey’e 2’nciliği kaptırıp podyumun son basamağına çıktı, kupada ise günün yıldızı Ahmet Mutlubaş’ın ardından 2’ncilik kupasını kaldırdı. İsmet Toktaş ta yarış sonrasında ajansa verdiği röportajda tek araçla çifte kulvarda yarışmanın zorluğunu itiraf etti.

150705-korfez-ubeyde

Ubeyde çifte 2’ncilik kupası aldı

Türkiye Pist Kupası’nda İzmirli Uygar Birgili, Peugeot’u ile çifte birincilik ve 20 toplam puanla Körfez’de hedefine ulaştı, tek rakibi Ümit Ülkü ise kupada start alamadı ve puansız kaldı. K1 ile birlikte piste çıkan K2’nin Polo’ları arasında sert esen rekabet rüzgârında Yağız Gelik, günün çifte zafer kazanan isimlerinden oldu. Özellikle ilk yarışta son turda yaptığı atakla lideri geçip podyumun en üst basamağına zıplayan Gelik, ikinci yarışta da açık farkla bir kez daha damalıyı ilk gören isimdi. Babası Bilal Saygılı’nın izinden giden Ubeyde Saygılı ise, her iki yarışta da limitlerini zorladı ve tecrübeli rakibi Muhammed Ali Ülkü’nün önünde Körfez’den çifte 2’ncilikle ayrıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Körfez

150705-klasm

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top