Orhangazi’de 15 kayıt..

İsa Karol Pegasus Racing'in Punto S1600'ü ile K4'ta yarışıyor..

İsa Karol Pegasus Racing’in Punto S1600’ü ile K4’ta yarışıyor..

2015 Türkiye Tırmanma Şampiyonası ilk yarışı olarak 22 Mart Pazar günü Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek olan Orhangazi tırmanma yarışına 15 kayıt geldi. Pegasus Racing’in Punto S1600’ü ile bu sezon da tırmanma şampiyonasında kendi kategorisinde podyum hedefli yarışacak olan Antalyalı yarışçı İsa Karol, ilk kez kullanılacak olan parkurun asfaltını temiz bulduğunu söyledi ama yarışın zorlu geçeceğini söyledi. Karol, ilk yarışa daha az araç katılımı beklediğini kategorilerde 4’er araç olmasının iyi olacağını sözlerine ekledi.

Kayıt listesinin iki sürpriz ismi ise, Vedat Diker ve Selim Bacıoğlu oldu. Eski tırmanma şampiyonlarından Vedat Diker, uzun bir ara suskunluktan sonra yeniden parkurlara teker basacak. Vedat Diker, üç hafta sonra yapılacak olan Ege Rallisi öncesi asfalttta elini sıcak tutmayı da hedefliyor. Bir dönem şampiyonluklara damgasını vuran ünlü rallici Ali Bacıoğlu’nun oğlu Selim Bacıoğlu da yeniden direksiyon başına geçecek. Selim Bacıoğlu da, Mart’ın son haftası İstanbul’da yapılacak olan Şile Rally öncesi yine elini ısıtmak amacıyla Peugeot 207 ile parkura çıkacak.

Orhangazi Hamzalı yolunda Nadır Piknik Alanı önünden başlayıp, Hamzalı Köyü girişinde son bulacak olan 5,25 kilometrelik asfalt zeminli parkurda 3 çıkış olarak gerçekleştirilecek yarışın programı, saat 10’da antrenman çıkışları ile başlayacak. Yarışın ilk startı ise saat 12:30’da verilecek. İlk kez otomobil sporlarına ev sahipliği yapacak ve seyir açısından oldukça elverişli noktaları bulunan Hamzalı parkurunun sporseverlerden de büyük ilgi görmesi bekleniyor.

150320-orhangazi-kayit

150320-ogazi-tirm-parkur

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top