Sakarya’da çifte diskalifiye!

130623-OFF-ADA-BIRLAS-1

Sakarya’da yapılan sezonun üçüncü offroad yarışı ‘olaylı’ tamamlandı! Birlas Motorspor takımının ‘son’ şampiyon pilotu Caner Akkafa ile ikinci pilotu Ahmet Tınkır, ‘etap içerisinde kestirme yaptıkları’ iddiası ile yarışta ihraç edildiler.

14 Etaplık yarışta genel klasmanı ilk sırada tamamlayan genç pilot Caner Akkafa ikinci gün oldukça sıkıntılı bir yarış çıkartan ve aracını güçlükle kapalı parka getirebilen Ahmet Tınkır diskalifiye kararına karşı itiraz yaptılar.

Ancak spor komiserlerinin saat 22’de sona eren toplantısından farklı bir karar çıkmadı ve geçici genel klasman değişmedi. 12 Aracın start aldığı yarışta mekanik nedenlerle kalan ekiplere iki de diskalifiye kararı eklenince, klasmanda sadece 6 ekip yer alabildi.

İstanbul’dan İlyas Sönmez, Ankaralı Yunus Ayhan ve Sakaryalı Levent Arı podyumda ilk üç sırayı paylaştılar. S3’te İlyas Sönmez, S1’de Himmet Şengül 1’ncilik kupalarını kaldırdılar. Sakarya yarışı ile ilgili detaylar ve yarış sonrası yorumlar, ilerleyen saatlerde ajansta olacak..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Sakarya

130623-SAKARYA-GK

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top