Dünya Süpersport Şampiyonu Sofuoğlu İzmir Ülkü Yarış Pisti?ndeydi

fotoğraf

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde incelemelerde bulunan Kenan Sofuoğlu, karting ve iki binek araçla pistte tur attı. Sofuoğlu, motosiklet kariyerine Pınarbaşı’ndaki piste başladığını belirterek, “Birçok virajında düşmüşümdür. 10-11 sene önce abilerimle burada yarışıyorduk” dedi.

Aradan yıllar geçtiğini, pistin birkaç sefer asfaltının değiştirildiğini anlatan Sofuoğlu, pistte birkaç senedir Motosiklet Federasyonu yarışlarının yapılmadığını kaydetti. Türkiye Şampiyonası’nı tekrar İzmir’e getirmek için federasyon başkanı Uçur ile İzmir’e geldiklerini belirten Sofuoğlu, “Türkiye Şampiyonası’nın yapılması için pistte bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Bazı virajlar motosiklete uygun değil, bazı tehlikeli noktaları var. O virajları kaldırmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Sofuoğlu, İzmir’de yarış olmasını çok istediğini dile getirerek, şunları söyledi:

”Çünkü İzmir Pınarbaşı pistinde yarıştığınız zaman seyirciyi görebiliyorsunuz. Türkiye’de birçok il ile kıyaslandığında İzmir’in seyircisi çok iyi. 2009’da misafir olarak burada yarışlara katılmıştım. O zaman seyirci ilgisi olur diye sadece İzmir’e katılırım demiştim. İnşallah o tarihten sonra bu yıl tekrar yarışlar başlayacak. Bu sene İzmir’de yapılacak yarışa katılabilirim.”

Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix’sini birinci bitiren Sofuoğlu, 14 Nisan’da İspanya’da koşulan ikinci ayak için çalışmalarını sürdüğünü ifade etti. Sofuoğlu, önümüzdeki süreçte Hindistan’a gidip geldikten sonra Sakarya’da antrenmanlarına devam edeceğini kaydederek, ”İnşallah ikinci ayağı da kazanıp avantaj elde ederim” dedi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top