Boğaziçi Rallisi’nden canlı yayın..

İlk günün lideri Hanninen..  Rallinin ilk günü, toplam 27.09 km.den oluşan iki özel etabın geçilmesiyle son buldu. 2010 IRC ve 2011 SWRC şampiyonu Finli rallici Hanninen ilk günü 18:07’lik toplam zamanı ile lider tamamlarken, 6,5 saniye farkla Yağız Avcı ilk günü ikinci sırada noktaladı. Pegasus Racing adına Türk lisansı ile yarışan İtalyan Rossetti 3’ncülüğü elde ederken, Volkan Işık 4’üncü, Bonus Parkur Racing?den Ercan Kazaz 5’inci sırada günü noktaladılar. Boğaziçi Rallisi’nde yarın sabah 9?da başlayacak mücadele 19.15?te yine Pendik’deki servis alanında sona erecek. Ralli, pazar günü sonlanacak.

İkinci etapta bu kez yangın tüpü sorunu!.. Boğaziçi’nde kısa günde ikinci olay! İlk etaptaki yangında Serpil Pak’in hemen arkasından olay yerine ilk ulaşan iki aracın yangın tüplerinin söndürme işlemi sırasında kullanılması, ikinci etabın stardında da kargaşaya yol açtı. Ovaık etabının start hakemleri, araçlarında yangın tüpleri olmayan Özcan Söke ve Simin Bıçakçıoğlu’nu start almada ikna edemediler. YArışmacılar, yangın tüpü olmadan etaba girmelerinin kendileri açısından risk taşımak olacağını belirterek, görevlilerden dolu yangın tüpleri temin etmelerini istediler. Yarışma Direktörü’nden gelen telsiz emrindfe, araçların yangın tüpleri olmadan dahi etaba girmelerine izin verilmeleri istenmesine rağmen, yarışmacıların bu tepkileri etabın start noktasını kilitledi. Uzunca bir süre duran etap, her iki araca da dolu yangın tüplerinin temin edilerek takılması sonrasında çözümlendi. Gün içinde ikinci kez uzunca bir süre duran rallide, ikinci etabında da ilk etap gibi normale çevrilme riski de, tüpler araçlara takıldıktan sonra etabın kaldığı yerden ve yarış formatında devam etmesiyle aşılabildi.

Boğaziçi’nde yangın şoku!.. Boğaziçi Rallisi’nin ilk etabında Ford pilotu Yağız Avcı en iyi zamanı yaparak liderliği ele aldı. Etabın ve rallinin ilk ciddi olayı, İstanbullu kadın rallici Serpil Pak’ın yaşadığı yangın oldu. Pak?ın Subaru’su aniden çıkan ve tüm aracı etkisi altına alan yangın sonrası kullanılmaz ve tanınmaz hale gelirken, Serpil Pak ve kopilotu Merve Hasbay’ın herhangi bir yara almadan araçtan çıkmaları ise teselli oldu. Olay sonrası durdurulan etapta yanan araca görevlilerce müdahale edildikten sonra, kalan yarışçılar için normal etap uygulaması yapıldı.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top