Rossetti’nin de tercihi Fabia!

Son Avrupa Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rossetti, yeni sezonda parkura Fabia S2000 ile çıkmaya hazırlanıyor. Ünlü rallici, Fiat markasının Grande Punto S2000’nin gelişimi durdurup tüm sinerjilerini WRC için araç hazırlamaya yönlendirme kararı alması üzerine, son yıllarda kendisi ile bağdaşık hale gelen İtalyan markasından ayrılmak zorunda kaldı.

Fiat’ın yarış departmanı Abarth ile ilişkileri ileri seviyede olan Luca Rossetti, Çek markasına yönelmekle aynı zamanda Fabia’nın İtalya’daki gelişim projesinde de aktif rol alacak. Rossetti’nin Skoda’ya geçmesi ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmazken, haberleri medyada yer bulmaya başladı bile.

Bu arada, Luca Rossetti ile ilişkileri ileri seviyede olan diğer bir isim, Cem Acar‘ın da, İtalyan pilotun tercihi olan Fabia S2000’den bir tane satın alarak garaj protföyüne katması da zamanlaması açısından dikkat çekici. Cem Acar‘ın, Rossetti’nin Avrupa operasyonlarına yeni sezonda da desteğinin süreceği biliniyor. Rossetti’nin tercihinin, Acar’ın yeni araç alımında etkili olduğu dikkat çekerken, Pegasus Racing‘in protföyündeki Punto S2000’lerden birini İtalya’ya satmak üzere olduğu da öğrenildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top