Gözetmen seminerleri başladı

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Spor Kurulu, yeni sezon öncesinde gözcü gözetmen eğitimlerine hız vermeye başladı. Şubat ayındaki mali kurul ve ardından yaşanan çekişmeler halen canlılığını korurken, diğer taraftan sezon öncesi yapılması gereken, ancak geç kalınan eğitim çalışmalarına da hızlı bir başlangıç yapıldı.

İstanbul Burhan Felek Tesisleri Haluk Ulusoy konferans salonunda düzenlenen sezonun ikinci eğitim seminerini TOSFED Spor Kurulu üyesi Serhan Acar ve İstanbul Gözetmenler Kurulu Başkanı Emrah Ersoy verdiler. İstanbul’daki olumsuz hava koşullarına karşın, 250’den fazla yeni aday gözcünün ilk eğitimlerini aldıkları toplantının ardından yapılan kısa bir sınavda yüzde 70 ve üzerine başarılı olanlara D grubu gözcü lisansı verilerek bu sezon yarışlarda göreveldnirilme yapılacak.

İstanbul’daki üniversitelerin çeşitli öğrenci grupları ve sosyal iletişim ağlarındaki platformlarla kurulan bağlantı sonrasında eğitime davet edilen öğrencilerden katılanların ağırlıklı olarak F1 yarışı için görev alma arzusunu taşıdıkları, her yıl eğitim görenler içerisinde üçte birlik bir oranda tecrübeli gözcü gözetmenin ertesi sene yeniden parkura çıktıkları öğrenildi. Eğitim seminerlerinin bir sonrakisi pazartesi günü Sakarya Üniversitesi’nde olacak.

?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top