Koray Muratoğlu; “Şampiyon olmak bambaşka”

Castrol Fiesta Rally Cup 2007’de şampiyon olan Koray Muratoğlu, bu başarıyı hak ettiğini düşünüyor. 2007’de start aldığı altı ralliden dördünde kupayı kazanan, diğer iki yarışta ise yarış dışı kalan Koray, bitirdiği her yarışı kazandı ama şanssızlıklar da yaşadı. Bursa’daki son yarış, Koray için çok önemliydi; önceki ralli olan Kocaeli’ne 7,5 puan önde gelen Koray, Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde ‘sıfır’ puan çekince en yakın rakibi Serhat’ın 1,5 puan gerisine düştü. Şampiyonanın düğümü Bursa’da çözülecekti.

“Bir yerde işi daha heyecanlı hale getirdim” dedi, Koray… Bursa’da yarışa şanssız başladı; ilk gün ilk ayakta şanzımanı kırıldı. “İkinci vitesi kaybettik. İlk ayağı böyle geçtik, bu çok önemli bir kayıptı bizim için,” dedi ve ekledi; “Öyle bitirmek için kendimizi zorladık. Şampiyonada çekiştiğimiz Serhat bizi 1,5 dakika geçmişti. Artık bekleyecektik. Serviste inanılmaz bir mücadele oldu, şanzıman değiştirildi. Arkadaşlara çok teşekkür ediyorum, çok sıkı bir çalışma sonucu servisten ceza yemeden çıktık.”

Rallinin ikinci ayağında biraz sıkıştırmak üzere parkura çıkan Koray Muratoğlu, “..ama Bursa kırıcı bir ralli. Sıkıştırdığın zaman başına iş alabilirsin,” dedi ve ekledi; “Tempolu gidelim derken bir de baktık ki Serhat kaldı. Sonuçta şampiyonluk potasında girdik yine. Son ayaktaki dört etabı sorunsuz bir şekilde bitirdiğimiz takdirde şampiyon olacaktık.”

Ardından beklemeye başladı; ikinci ve son gün, Koray için çok zor geçti. Ralliyi mutlaka bitirmek için temposunu çok düşürdü; “Burası Bursa, malum kırıcı yarışların şanıdır. Hiç risk almadım. Tıngır mıngır gittik..” dedi. “Kendimi ispat etmek gibi bir kaygım vardı, her pilot gibi. Ama bunu gösterdim. Arada boş sezonlarım da olsa son 5-6 yıldır yarışıyorum. Ama şampiyon olmak titr’i bambaşka bir şey!”

Koray’a göre, şampiyon olmak sadece hızlı olmakla mümkün olmuyor. Otomobil sporlarında değer verilen kriterlerden biri de bu; “Kontrollü müsün, stratejik taktik yapabiliyor musun? Bu sene bazı noktalarda stratejik taktik hatalar yaptım ama en azından kontrollü sonucu odaklanan bir performans sergileyebileceğimi gösterdim. Herkes te bunu gördü. Bunun için çok sevinçliyim.” Castrol Fiesta Rally Cup gibi rekabetin çok yüksek olduğu bir yerde şampiyon olmanın kendisi için apayrı bir mutluluk olduğunu dile getiren Koray Muratoğlu, “Bu sene rekabet çok iyi idi. Mert vardı, Serhat vardı, Can vardı, Hamdi’nin ilk senesi olmasına karşın hızlanmıştı,” dedi.

Bu şampiyonluğun kendisini taşıyacağı yeni hedefler konusunda çok büyük beklentileri olmadığını söyleyen Koray’a göre, normal şartlarda bu tip bir şampiyonluk her pilotun önünü açıyor. Ama Türkiye’de dünya standartlarının pek geçerli olmadığını ve bu konuda fazla bir beklentisi olmadığını düşünen Koray, “..hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum,” diye sözlerini tamamladı. | İlk yayın tarihi; 4 Ekim 2007 | Tekrarı: 30 Mart 2020 : 11.53 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top