İstanbul’un perde arkası..

Hafta sonu yapılacak olan İstanbul Rallisi’nin programında son günlerde yaşanan ani ve önemli değişiklikler, başta yarışan ekipler kadar ralli severler tarafından da merak edilir oldu. Rallinin parkurundaki km değişiklikleri (toplamda kısaltma), servis alanı ile start ve finiş noktalarının değişmesi, hepsinden de öte seyirci etabının iptali ardında yatan gerçekler ise en çok merak edilenleri idi.. Ajans, bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdı.. Rallinin Tuzla Şelale Parkı’ndaki servis alanı ile start noktasının değişerek Intercity İstanbul Park’a alınması ve bu konuda 1 numaralı ek bülten çıkarılmasındaki sebep, Tuzla Belediyesi’nin konuyla ilgili kulübe geç geri dönmesiydi.

Zamanda sıkışan organizasyon, zorunlu olarak değişiklik alternatifler aradığında Intercity İstanbul Park’ın sporcu ve kulüplere verdiği destekle öne çıkan sporcu işletmecisi Vural Ak’ın her zamanki gibi tam desteği ile karşılandı. Ralli merkezi olarak Intercity İstanbul Park’ın akademi binası açıldı, servis alanı için ise ana tribün arkasındaki geniş otopark alanı hazırlatıldı. Ek bülten ile bunu yarışmacılara anons eden kulüp, Şelale Park içerisinde düşünülen seyirci özel etabı için ise kısa bir süre daha beklemeyi tercih etti. Çünkü, belediyenin yaptığı ama özel bir şirket tarafından işletilen karting pistindeki seyirci özel etabı ile ilgili olumlu ya da olumsuz bir karar alınamadı. Bu konuda ise çok farklı bir sebebi vardı; işletmeci şirket pistin asfaltının yenilenmesi için belediye ile görüşmekteydi ve asfaltın ralli otomobilleri tarafından bozulacağı gösterildi. Bunu belediye kaynaklarından öğrenen organizatör kulüp için iki alternatif vardı; ya yeni bir seyirci etabı ilan edecekti ya da etabı iptal edecekti.

Yeni bir seyirci etabı tespit etmek ve duyurmak öncelikle zaman açısından çok zordu. Tek alternatif, Intercity İstanbul Park’da bulunan ve offroad yarışlarında da kullanılan seyirci etabı vardı. Intercity İstanbul Park yönetimi bu konuda da desteğini verecekti şüphesiz, ancak kulüp bunu talep etmedi, çünkü aynı etapta bazı ekiplerinin ralli öncesi test yaptıkları biliniyordu. Bazı ekiplerin ezbere bildikleri etabı rekabete dahil etmek diğer ekipler nezdinde ciddi bir sıkıntı olacaktı. Bu yüzden seyirci etabı için Intercity İstanbul Park’tan istenmedi. Şelale parkındaki karting pisti de olamayınca, kalan kısa zaman da göz önüne alınarak seyirci etabı programdan çıkarıldı. Bu arada, kulübün ralli için hazırlattığı yeni web sayfası da sıkıntılıydı ve ulaşmakta zorluk yaşanılıyordu. Programda yaşanan gecikmeler ve değişiklikler, sadece kulübün resmi web sitesin üzerinden paylaşılmaya çalışılırken, kulüp sitesinin formatında hızlı eklentilere ulaşmakta da sorunlar yaşandı. İstanbul Rallisi ile ilgili gelişen bu ani değişiklikler ise sadece ajans haberlerine konu olabildi. | 18 Ekim 2018 : 13.23

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İstanbul

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top